MNB
MNB - 2

Hírek

Megváltozik a Markusovszky Kórház behajtási és parkolási rendje augusztus 26-ától

2013. augusztus 22., 18:40

Automatizálják a beléptetést, a parkolási díjat pedig ezután gépbe kell fizetni. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők  továbbra is ingyenesen parkolhatnaka kórház területén.

Megváltozik a Markusovszky Kórház behajtási és parkolási rendje augusztus 26-ától

Ezen a héten még így hajthat be egy személygépkocsi a kórház főbejáratán.

Hétfőtől viszont ezt a gombot kell majd megnyomni. Egy gép ad ki a parkolójegyet az autósnak.

Már felszerelték az új jegykiadó automatákat, melyekben rendszámfelismerő is van, így rögzítik az érkezés időpontját. Távozáskor a díjfizető gépnél kell a parkolásért fizetni, ezután kihajthat a kapun a látogató.

Káldy Zoltán - stratégiai és minőségirányítási igazgató, Markusovszky Kórház
“Úgy tervezzük, hogy lesz egy rövidebb beüzemelési időszak, utána pedig, amikor már a rendszer biztonságosan működik, onnantól kezdve élesben fog majd működni.”

A rendkívüli sürgősségi ellátást igénylő betegeknek és a rokkantkártyával rendelkezőknek ezután is díjmentes marad a behajtás és a parkolás, nekik nem kell az új rendszert használni.

“Jelezzék azt, hogy ők rokkantkártyával ingyenes behajtásra jogosultak, jelezzék ezt a portásnak és ő egy nyomtatott jegyet fog majd nekik adni.”

Két külön zónát alakítanak ki a parkoló autóknak. Az első részen a betegek és a látogatók állhatnak meg, a kettes zónában a dolgozóké. De ha van szabad hely, ide is bárki parkolhat. Az új rendszer miat hétfőtől csak a főbejáraton lehet távozni az autósoknak.