Hírek

Megvalósult az AGORA központ energetikai korszerűsítése elnevezésű projekt

2019. május 03., 14:55

A sportház irodaépületét korszerűsítették a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával. Ez a többi között nyílászárócserét, teljes gépészeti felújítást, tető- és homlokzati szigetelést is jelent.

Megvalósult az AGORA központ energetikai korszerűsítése elnevezésű projekt

Megszépült az AGORA Művelődési és Sportház irodaépülete. A korszerűsítés nem csupán a homlokzati részt érinti, komplex beruházás valósult meg.

Puskás Tivadar, polgármester
“A CO2-kibocsátás csökken, és nyilvánvalóan ez számunkra, egyszerű emberek számára nagyjából azt jelenti, hogy az üzemeltetési költség csökken.”

A munkálatokat 2017-ben kezdték és idén januárban fejezték be. A felújítás az épületrész minden szintjét érintette - szó szerint a pincétől a padlásig.

Illés Károly - alpolgármester
“Külső szigetelés tekintetében 14 cm hőszigetelő anyag került a falakra, 113 nyílászáró került kicserélésre, a pinceszinten szintén megvalósult a hő- illetve a vízszigetelés, kicserélésre került a teljes távhő-vezeték, ami most már hőszigetelt távhő vezetékként funkcionál a pinceszinten, és emellett összesen 183 darab napelem került elhelyezésre az ingatlanon.”

A tető szigetelése is elkészült, természetesen itt is körbenéztek az intézmény- és városvezetők a szakemberekkel. Egy olyan fotovillamos rendszert is kialakítottak, amelynek kiépítése lehetővé teszi az épület saját villamosenergia-igényének kielégítését.

Az intézménynek azonban további fejlesztésekre is szüksége van.

Parais István - igazgató, AGORA Kulturális Központ
“Szeretnénk elérni a színpadtechnikát illetően a hang- és fénytechnika megújítását, és talán al egnagyobb közönségigényt kielégítve a légkondicionálást.”

Az AGORA központ energetikai korszerűsítése bruttó összköltsége 250 millió forintba került, amelyet a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program finanszírozott uniós forrásból.