MNB - 2
MNB

Hírek

Megújult a Gothard Jenő Általános Iskola könyvtára

2012. november 14., 19:10

Uniós pályázati forrásból hat másik szombathelyi oktatási intézménnyel közösen 14 és fél millió forintot nyertek. Ebből a későbbiekben közös, az olvasást népszerűsítő programokat, vetélkedőket szerveznek majd.

Megújult a Gothard Jenő Általános Iskola könyvtára

Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című ifjúsági könyvében a mesebeli öreg könyvtáros annál fiatalabb lesz, minél több olvasó iratkozik be hozzá. ATMO 06:43  (mesejáték)
Ezt  történetet  dolgozták fel a Gothard-iskola diákjai. A könyvtár felújítására 1 millió forintot költött az intézmény, így a gyerekek barátságosabb, modernebb környezetben olvashatnak, számítógépezhetnek.

Szabóné Mészáros Ágota-okleveles könyvtáros
"Van lehetőségünk a pályázat keretén belül,hogy új könyveket vásároljunk,most ajándékkártyákat fognak kapni a gyerekek, amelyre felírhatják,hogy milyen kívánságuk van és reméljük,hogy karácsonyra ezek a könyvek is teljesülni fognak."

A több mint 14 millió forint uniós támogatás elnyerésével arra is lehetőség nyílik, hogy a pedagógusok nagyobb hangsúlyt helyezznek az olvasás és szövegértés elsajátítására.

Mándl Józsefné - igazgató,Gothard-iskola
"Pontosan tudjuk, hogy a tanulásnak az alapja ez a két kiemelt, az egyik legfontosabb alapja és lényeges maeghatározója ez a két kompetencia. Óriási segítséget nyújt, maga a pályázat is ennek a két kompetenciának a különleges és kiemelt fejlesztéséről szól."

A projektben további hat iskola is részt vesz. Közös programokat, játékos tanulmányi vetélkedőket, író-olvasó találkozókat szerveznek majd. Ennek egyik első programjaként ma Bosnyák Viktória írásival ismerkedhettek rendhagyó formában a gyerekek, miközben az   ávalaz a filmvetítés és kötetlenbeszélgetés  Ennek egyik de az erre az ünnepi tortát is megkóstolhatták.