MNB
MNB - 2

Hírek

Megújult a Barátság ovi

2013. július 29., 10:32

Hőszigetelést és színes homlokzatot kapott a Barátság Óvoda. Alig egy hónapig tartottak a munkáltatok. A 35 éves épület déli és nyugati homlokzatát szigetelték. Már most nyáron érezhető ennek jótékony hatása. 4 és fél millió forintba került a felújítás.

Megújult a Barátság ovi

Bejárta a polgármester a Barátság óvodát, miután egy hónap alatt elkészült az épület idei évre tervezett felújítása. A szivárvány színeit vonultatja fel a déli homlokzat.

Puskás Tivadar - polgármester
„Nagyon fontos dolog, hogy esztétikusak legyenek azok az épületeink, amelyek már egy kicsit elhasználódtak. A másik, hogy az ifjúságunk olyan környezetben legyen, ahol az esztétikum is érvényesül. Ez azért fontos, hogy a jövő generációt is a szép értékelésére neveljük.”

Hatalmas pillangók, szitakötők és pitypangok fogadják az óvodásokat a Barátság utcai épületnél.

Lobler Ferenc - grafikus
„A geometrikus formáknak a dőlése az egy játékosságot hoz és azért kellett fekete-fehérre venni a figurális dolgokat, hogy a színes felületén minél jobban éljenek.”

Nem csak szép, de hasznos is az idei felújítás: a szigetelés első üteme valósult meg.

Lendvai Ferenc - elnök, Városfejlesztési Bizottság
„Mivel már a nyílászárók évekkel ezelőtt ki lettek cserélve, ezért az energiával úgy tudunk a továbbiakban takarékoskodni, hogy ha egy normális hőszigetelést csináltatunk az óvodára, ennek az első üteme elkészült.”

A nyáron ügyeletes a Barátság Óvoda, ezért szükség volt a gyors munkára.

Sárosiné Somogyi Irén - vezető, Barátság Óvoda
„Hétfőn nyitottunk és előző négy hét alatt készült el ez az egész munka, tehát nagyon összehangolt és tényleg nagyon profi munka kellett ehhez, hogy időre el is készüljünk.”

Az idei felújítások 4 és fél millió forintba kerültek a Barátság Óvodában. Ősszel 150 gyerek örül majd a fejlesztéseknek