Hírek

Megújuló park a Derkovitson

2018. december 06., 15:21

Közel 3 és fél millió forintos beruházás zajlik a Derkovitson: egy park újulhat meg a Bem József utcában. A munkálatok már egy hete zajlanak, az első ütemmel akár karácsonyig végezhetnek is.

Megújuló park a Derkovitson

Javában zajlik a munka a Bem József utcában: egy új pihenőparkot alakítanak ki a házak között. Ez korábban egy meglehetősen elhanyagolt zöldterület volt. A lakók örülnek a felújításnak

Szabó Zoltánné
“Már nagyon vártuk, legalábbis én nagyon vártam, és ezek az urak folyamatosan teszik a dolgukat, pedig nem volt olyan jó idő, és én személy szerint azért is örülök ennek, mert a férjem mozgáskorlátozott, és közelebb lenne az a lehetőség, hogy ide leültetném, és elnézegetne.”

A beruházás 3 millió 360 ezer forintba kerül, ennek többségét -  egy millió 900 ezer forintot - Horváth Soma a saját képviselői keretéből ajánlotta fel, a maradékot Szuhai Viktor önkormányzati képviselő, hasonló keretből.

A fákat - miután átvizsgálták a szakemberek - megóvják a területen.

Horváth Soma - önkormányzati képviselő
“A projekt első ütemének a megvalósítása zajlik, ennek keretében egy kavicsos sétány kerül kialakításra új pihenő padokkal és szemetesekkel, és tavasszal fejeződik majd be ez a beruházás, akkor a projekt második ütemében at eljes, komplett növényzet kerül elültetésre, facsemetékkel és virágokkal, így egy nagyon szép zöld sziget alakul ki a Derkovits lakótelep szívében.”

A környéken egyébként korábban öt játszótér mellett ez a kis park is megszépült.