MNB - 2
MNB

Hírek

Megújul a Síp utca

2019. május 21., 14:13

Eső után járhatatlan a Síp utca - erről panaszkodnak az ott lakók. A probléma nem újkeletű, ám eddig nem volt pénz a burkolat rendbetételére. Most a legkritikusabb szakasz heteken belül megújulhat, a kivitelező már átvette a munkaterületet. Az időjárástól függ, mikor kezdődhet meg a munka.

Megújul a Síp utca

"Nem lehetett menni, tenger volt itt, kerítéstől kerítésig."

A hétfői eső után vízben állt a Síp utca oladi kilátó felőli szakasza, és még kedd reggel is hatalmas pocsolyák terültek el a gödrökben. A kátyúk miatt száraz időben is szinte járhatatlan ez a szakasz, ha esik, még rosszabb a helyzet - mondják a lakók.

Molnár Lajosné
"Mindig is rossz volt, mert ide lejt az út, és ha picit esik, az összes idefolyik. Az az igazság, hogy biciklivel próbáltam elmenni, ezen az oldalon, de majdnem leestem."

Már csak nyomokban fedezhető fel aszfalt, a kátyúkat időről időre feltöltik, de az autók hamar kijárják. Hamarosan megoldódhat a probléma: az önkormányzat február végén megkötötte a szerződést a kivitelező céggel, két héttel később megtörtént a munkaterület átadása. Eddig az esős idő hátráltatta a munkakezdést.

Illés Károly - alpolgármester
"A közeljövőben meg fog kezdődni a kivitelezés. Egyrészt megértem a lakók türelmetlenségét, mert tizenéves problémáról beszélünk, most a Síp utcának a városi szakasza, és a Kilátó utca csatlakozó szakasza újul majd meg."

31,5 millió forintból új, összefüggő asztfaltburkolatot kap ez a szakasz, és a csapadékvíz elvezetését is megoldják. A lakosságot szórólapokon tájékoztatják a munkakezdésről és a forgalmi rend változásairól. (11:09) Időközben hosszú tárgyalások eredményeként az Oladi Víziközmű Társulás megkezdte az útépítést a Síp utca Homok utca felőli végén, így két irányból újul meg azt utca.

Krizsán Zsuzsanna
"Amint az időjárás engedi, és lesz néhány esőmentes nap, a kivitelező nekilát a Síp utca felújításának, így a lakók is megnyugodhatnak, és zavartalanul tudnak majd itt közlekedni. A munkálatok egyébként mindössze két-három hetet vesznek majd igénybe."