Hírek

Megújul a játszótér kerítése

2020. február 12., 14:20

Elkezdődött a munka a Bem József utcai játszótérnél, amelynek a kerítését újítják fel a szakemberek. A város több mint két millió forintot különített el erre az előző évi költségvetésből.

Megújul a játszótér kerítése

A régi kerítés nyomvonalán ütvefúróval dolgoznak a szakemberek: ezekben a napokban veszik ki a hálós kerítést tartó betonelemeket - ezekre a tömbökre már nem lesz szükség. Új, korszerű kerítés készül a Bem József utcai játszótéren.

Horváth Soma - alpolgármester
“A tavalyi költségvetésbe tettem javaslatot, és akkor beépítésre került ennek a kerítésnek a megvalósítása, ez 2 millió 272 ezer forintból valósul meg, egy biztonságos, 3D típusú kerítés lesz, sajnos nagyon sok rongálásnak esett áldozatul ez a kerítés, folyamatosan javítgatta a SZOMPARK, de eljött az az idő, hogy ezt ki kell cserélni, nem tudta ezt a saját keretéből biztosítani, ezért biztosítottuk a költségvetésből.

Ilyen, (10:10 svenk) 3D-s kerítést építettek fel a közeli kutyafuttatónál: erős az anyag, felül hajlított, tűzihorganyzott acél, így nem rozsdásodik - a játszótérhez is hasonló teherbírásút terveztek. Még a kapu(10:32) is ilyen típusú lesz a tervek szerint.

Múlt hét végén kezdték el a munkálatokat a játszótéren, várhatóan határidő előtt - azaz március közepe helyett a hó elejére - elkészül a munkával a  Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. csapata.

Balassa Imre - foglalkoztatási részlegvezető, FÉHE Nonprofit Kft.
“Közfoglalkoztatottak bevonásával dolgozik a cégünk, megfelelő munkavezető irányításával a közterületi kommunális munkákon felül is ilyen értékteremtő munkákat is el tudnak végezni ezek a hátrányos helyzetű emberek, amire büszkék tudnak lenni mind a város, a lakók és saját maguk.”

A körzet képviselőjeként Horváth Soma elmondta azt is, hogy a Derkovitson - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is folytatódnak a játszótérfejlesztések.