Hírek

Megtartotta januári ülését a közgyűlés Gazdasági és Városstratégiai bizottsága

2015. január 26., 17:11

Sportcélú beruházásokról, a fizető parkolás rendszeréről,  a Zanati úti kerékpárút, illetve a Savaria karnevál szervezésének változásáról is tárgyaltak a képviselők.

Megtartotta januári ülését a közgyűlés Gazdasági és Városstratégiai bizottsága

A 20 napirendi pontot tárgyalt a Gazdasági és Városstratégiai bizottság hétfői ülésén. A határozati javaslatok egy részétt egyhangúlag, másokat kisebb viták árán fogadta el.

Szombathely településrendezési tervének módosítása szükséges  a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum tervezett fejlesztéséhez. Az erre vonatkozó javaslatot a bizottság elfogadta, de a beruházás biztonságos megvalósítása érdekében a Dozmati víztározó megépítését is sürgetik.

Nagyobb vitát váltott ki a Zanati út körgyűrű utáni része belterületbe vonása. A bizottság egyetértett abban, hogy az önkormányzatnak érdeke, a Szombathely és Zanat közötti kerékpárút megépítése. Tekintettel arra, hogy a kivitelezési munkák az eltelt 6 év alatt nem készültek el, a határidőt március végéig  újra módosíthatja a közgyűlés, de a kivitelezőtől garanciát kérnek a munkák megkezdéséhez szükséges összegre.

A fizető parkolókról szóló előterjesztésben szó volt a kórház melletti kedvezményes parkolásról, elsősorban az első óra utáni ajándék egy óra parkolási időről. Lendvai Ferenc bizottsági elnök  elmondta, hogy a mobil parkolás szolgáltatója elzárkózott a parkolás rendjének módosításától, technikai akadályokra hivatkozva. A bizottság a februári ülésig javaslatot vár a Szova Zrt-től arra, hogy a kedvezményes parkolás hogyan lehetne mielőbbi bevezetni

. A forgalomirányító lámpák üzemeltetéséről is tárgyaltak a bizottsági tagok, elfogadták, hogy a Bartók B. krt. – Paragvári út csomópontban a jelzőlámpák munkanapokon este 10 óráig, szombato 8 óráig működjenek. Javaslat született arra vonatkozóan is, hogy a már meglévő - fogyatékkal élőket segítő gyalogátkelőhelyek mellett  újakat létesítsen a város.