Hírek

Megszerezte első bajnoki győzelmét a Falco-Vulcano Energia KC

2018. október 15., 15:39

A szombathelyiek pocsék kezdés után 79:60-ra verték az Aréna Savariában a Kaposvár együttesét.

Megszerezte első bajnoki győzelmét a Falco-Vulcano Energia KC

Hihetetlenül gyengén kezdte első hazai meccsét a Falco. A szinte minden dobásukat elhibázó szombathelyiek pillanatok alatt tízpontos hátrányba kerültek a távolról is jól célzó kaposváriakkal szemben. Szerencsére a 17:9-es vendégvezetésről induló második negyedben fordult a kocka és a somogyországiak kerültek gödörbe. Ennek köszönhetően félidőben már a sárga-feketék jártak előrébb egy triplányival. Térfélcserét követően pedig nagyon gyorsan döntésre vitte a dolgot a Falco, ebből adódóan a záró tíz percben már a kispadon kezdő fiatalokat is pályára küldhette Gasper Okorn. A vége így is magabiztos 79:60 arányú győzelem lett.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Azt hiszem 9 pontot dobtunk az első negyedben, ami ami hazai pályán nem is elfogadható.De kijavítottuk utána a hibáinkat. Kicsit lenyugodtunk az első negyed után és azt gondolom, hogy utána korrigáltunk minden dolgot és kézben tartottuk a meccset. Egty erősebb védekezéssel pedig a harmadik negyedben el tudtuk dönteni a találkozót.”

A Falco az első negyedben hihetetlenül gyenge teljesítményt nyújtott. A második etapban azonban jött Norfleet, aki főként tripláival adott hatalmas lendületet együttesének. Az amerikai hátvéd végül úgy jutott el 20 pontig, hogy ötször is a hárompontos vonalon túlról talált be az ellenfél gyűrűjébe.

Fekete Ádám - vezetőedző, Kaposvári KK
“Ritmust kapott a Falco, első sorban Norfleet adta meg azt a lökést a csapatnak, ami adott egy kis magabiztosságot. Így hazai pályán ezt be tudták húzni. Sajnos nálunk nincsen olyan ember, aki át tudná lendíteni a csapatot a holtponton.”

A sárga-feketék három fordulót követően egy győzelemmel és két vereséggel a tabella középmezőnyében helyezkednek el. Legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, mégpedig Szrecsko Szekulovics jelenlegi csapata, a Paksi Atomerőmű SE otthonában.