Hírek

Megszerezte a szezon első győzelmét a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2018. augusztus 13., 15:30

A szombathelyiek Mészáros két értékesített büntetőjének köszönhetően 2:1-re verték a Puskás Akadémia együttesét.

Megszerezte a szezon első győzelmét a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Az Európa-bajnok Dévai Boglárkát és edzőit kösztötték a Halasdás-meccs felvezetéseként és az ünnepi hangulat kis híján fokozódott a derbi 4. percében, ám Rabusic lövése a kapufáról kifelé pattant. Az első félidőben több komolyabb lehetőség nem is igen adódott egyik csapat előtt sem, így 0:0-ra végződött a játékrész. Térfélcserét követően Grumics került ziccerbe, de életerős fejesét Danilovics nagy bravúrral hárítani tudta. A 69. percben viszont már a vendégek hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Mészáros 11-esből vette be a kapuját. A 87. percben megismétlődött a jelenet: a szombathelyiek játékosa ismét büntetőből talált a hálóba. A 2:1-es végeredményt Molnár állította be a hosszabbítás pillanataiban, amikor a bizonytalanul kimozduló Király hibáját kihasználva volt eredményes.

Benczés Miklós - vezetőedző, Puskás Akadémia
“Úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a találkozót. Jól fociztunk, helyzeteket tudtunk kialakítani. Tudtuk az ellenfél kapuját veszélyeztetni. A második félidőben sem játszottunk rosszul. Viszont két büntető értékesítve lett, és ez nagyon megnehezítette a dolgunkat, de nagyon örülük Molnár szépítő találatának.”

A szombathelyi csapat ezúttal nem nyújtott átlag feletti teljesítményt, de az akaratra nem lehetett panasz. A játékosok küzdésének egy nagyon fontos győzelem lett a jutalma.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“A második félidőben szerintem jobb teljesítményt nyújtottunk, ami helyzetekben is megnyilvánult. Nagy volt a tét és mi mindenképpen győzni szerettünk volna. A ferencvárosi vereségünk után azt mondtam, hogy  a hazai csapat megérdemelten nyert. Most ugyanezt mondhatom: a hazai csapat megérdemelten nyert. Szerencsére most mi játszottunk hazai pályán és mi nyertünk megérdemelten.”

A Haladás - győzelmének köszönhetően - feljött a tabella 8. helyére. A vasiak legközelebb szombaton este 19 óra 30 perckor lépnek pályára, még pedig az utolsó előtti pozíciót elfoglaló DVTK otthonában.