Hírek

Megkezdte Bajnokok Ligája főtáblás szereplését a Falco-Vulcano Energia KC

2019. október 17., 15:33

A sárga-feketék idegenben, Dijonban léptek először parkettára. A csoport favoritjának számító franciák ellen ugyan vereséget szenvedtek a szombahelyiek, ám egyáltalán nem vallottak szégyent Váradiék.

Megkezdte Bajnokok Ligája főtáblás szereplését a Falco-Vulcano Energia KC

Jól kezdett a magyar bajnok, ám 3:0-s előnye pillanatokon belül elolvadt a farnciákkal szemben. A Dijon 4 perc leforgása alatt 11:0-s rohammal sokkolta a Falcot. A szombathelyiek hibáit azonnal büntette a házigazda. A vendégek főként az amerikai Reddic révén tudtak zárkózni. Az első félidő 8 pontos francia előnnyel zárult. A 3. negyedet Young kosara nyitotta, ezzel ismét 10 volt a két csapat között. A szombathelyi labdavesztéseket sakk-matt akciók követték hazai oldalon. 4 perc 20 másodperccel a játékrész vége előtt már 17 ponttal mentek a franciák, ami a folytatásban 22-re nőtt. Könnyű kosarakat kapott a Falco, ám az utolsó percekben sikerült a sárga-feketéknek 20 pont alá tornászniuk a különbséget. A végeredmény: Dijon - Falco 87:68.

A magyar bajnok legközelebb október 22-én 18 órakor hazai környezetben lép pályára. Gasper Okorn együttese a görög PAOK-ot fogadja majd a BL csoportkör következő fordulójában az Aréna Savariában.