Hírek

Megkezdődött az Idősek Szabadegyetemének 12. évfolyama

2014. október 15., 16:40

A programsorozat keretében a szépkorúaksportolhatnak és különböző előadásokon vehetnek részt. Szó lesz az egészséges táplákozásról, valamint a mentális problémákról is. Az első foglalkozásnak a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat I. számú Idősek Klubja adott otthont.

Megkezdődött az Idősek Szabadegyetemének 12. évfolyama

„Ha így ökölbe fogja valaki a kezét, látja, érzékeli, hogy itt 2 ín fut

Folytatódik az Idősek Szabadegyeteme sorozat. A 12. évfolyam Fitten, frissen idős korban is! címet kapta. Ehhez kapcsolódnak az egyes előadások. Az első foglalkozáson tornabemutatót tartottak a szépkorúaknak.

Kovácsné Károlyi Gizella – jóga oktató
„A célja az, hogy megtanuljanak egy nagyon egyszerű módszert amivel fitten egészségesen és harmóniában tudják tartani magukat, jobb lesz a közérzetük, több lesz az energiájuk. Testileg, mentálisan mindenképpen kiegyensúlyozottabbak lesznek.”

Általában 30-40 fő látogatja a különböző programokat. Ezek nyitottak, tehát bárki részt vehet a rendezvényeken.

Abajkovics Jánosné
„Nagyon-nagyon sok programot, érdekes programokat szerveznek nekünk: szabadegyetem, irodalmi kávéház, szinte minden nap torna van zenére.”

Góczán Károlyné
„Minden, ami kimondottan számunkra, idős embereknek szükségünk van, megmozgatja agyunkat, tehát élvezettel veszünk részt ezen az előadáson minden alkalommal ha csak van rá lehetőség.”

Az Idősek Szabadegyeteme különféle programokkal várja a 2014/15-ös évadban is az érdeklődőket.

Kergyikné Léránt Erika – foglalkoztatás- és programszervező, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
„Lesz a következő alkalmakkor például gerincjóga is, lesz az egészséges táplálkozásról, de időskori mentális problémákkal is foglalkozunk majd.”

A programsorozat következő állomása Szent Márton nyomában című rendezvény lesz október 21-én. Ennek keretében Szent Márton napjához kapcsolódó népszokásokat elvenítenek fel, ezt követően kézműves foglalkozást tartanak. A májusig tartó programsorozat kirándulással zárul majd.