Hírek

Megkezdődött a Tófürdőn az ifjúsági vízilabda-világbajnokság

2018. augusztus 14., 13:56

A szombathelyi Ekler Bendegúzt is soraiban tudó magyar válogatott először 22:11-re legyőzte a kínaiakat, majd pedig 15:12-re kikapott a görögöktől.

Megkezdődött a Tófürdőn az ifjúsági vízilabda-világbajnokság

Látványos nyítóceremóniával kezdődött meg az ifjúsági vízilabda-világbajnokság hivatalos programja. A szinkronúszók színvonalas bemutatója után a résztvevő 20 válogatott lobogóját hozták be a medence partjára, majd pedig a házigazda Szombathely nevében Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a megjelenteket. A vasi megyeszékhely első embere a 2013-as junior világbajnokság után ismét egy jelentős vízipólós eseményt nyithatott meg.  

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathely számára mindig öröm, ha messziről jönnek élsportolók. A világ ifjúsági vízilabda sportja most itt van Szombathelyen. Ők lesznek a jövő világbajnokai, olimpiai bajnokai. Számunkra ez mindenképpen megbecsülést jelent.”

A magyar U18-as válogatott először 22:11-re legyőzte a kínaiakat, majd pedig 15:12 arányú vereséget szenvedett a görögöktől. Ettől függetlenül a csapatnak még reális esélye van arra, hogy jól szerepeljen az esztendő legfontosabb utánpótlás vízilabda sporteseményén.

Vári Attila - alelnök, Magyar vízilabda Szövetség
“Az utánpótlás kérdése az egyik legfontosabb alappillére a Magyar Vízilabda Szövetségnek. Hiszen innen táplálkoznak a felnőtt válogatottak. Ez nagyon jó megmérettetés a fiataloknak. Ráadásul hazai környezetben. Szombathely ilyen szempontból kiemelt város, hiszen rengeteg sporteseményt bonyolít le.”

A magyar válogatott legközelebb kedden este száll vízbe. Ekler Bendegúzék ellenfele a nem túlságosan jelentős játékerőt képviselő Argentína lesz. Így akár úgy is leghet fogalmazni, hogy ezúttal kötelező lesz a győzelem.