Hírek

Megkezdődött a sportliget átalakítása és bővítése

2019. február 13., 16:48

Megújulnak a meglévő sportpályák és újak is épülnek, létesül klubház, felnőtt játszótér és egy híd a Csónakázótó felé. A beruházáshoz 1 milliárd 155 millió forintot biztosít a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program. Kedden tartották a hivatalos projektnyitót a Városházán.

Megkezdődött a sportliget átalakítása és bővítése

Készül a leendő klubház alapja, a betont terítik a munkások.

A Kalandváros bejárata mellett épülő klubházban szociális helyiségek, öltözők, sportszerkölcsönző, büfé is helyet kap majd - a létesítmény hiánypótló, hiszen eddig nem volt olyan hely, ahol meccs után a sportolók rendezett körülmények között lezuhanyozhattak. Körülötte létesül egy központi tér, és több parkoló is.

Illés Károly - alpolgármester
"Itt most megvalósul egy olyan központi tér, ami gyülekező térként is funkcionál, ahonnan szilárd burkolaton bármelyik irányba el tudunk érni a pályarendszerhez, és ezen a téren elhelyezésre kerül egy klubház."

A projektnyitó rendezvényen Puskás Tivadar polgármester bemutatta a már megvalósult és a folyamatban lévő városi beruházásokat. 2018-ig a Modern Városok Programból közel négymilliárd, TOP-forrásból pedig több mint 17 milliárd forint jutott Szombathelyre. Utóbbi keretből épül újjá a sportliget is, ami új lehetőségeket és kedvezőbb feltételeket teremt a szabadidő- és diáksport számára.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
"Ennek a projektnek a megvalósításából rengeteg spotághoz jutnak plusz az emberek. Minőségében és lehetőségeiben is. De nemcsak a diákok jutnak ehhez a lehetőséghez, hanem a szabadidőben ténykedő minden egyes egyén, Szombathely minden egyes lakója ki tudja használni, hiszen ez egy jó találkozóhely lesz, ez jó lesz megmutatni azt, hogy mire vagyok képes."

Megújulnak a meglévő futball-, kosárlabda- és teniszpályák, épül egy új focipálya. Létesül egy piknik övezet felnőtt játszótérrel, ahol petanquepálya, ping-pong- és sakkasztalok, kültéri fittness eszközök kapnak helyet. Megépül Magyarország negyedik görkocsolya pályája, ahol országos versenyeket is lehet majd rendezni. A komplexumot híd köti össze a Csónakázótóval.

Litkei Tamás - építész
"Ez egy gyalogos és kerékpáros híd, mozgássérültek is használhatják, enyhe ívelésű, ragasztott fatartós híd lesz, és különféle élményelemek lesznek a híd mellett és alatt, mert le lehet majd menni a híd alá is majd az Arany-patakhoz."

A beruházás várhatóan őszre készül el.