MNB - 2
MNB

Hírek

Megkezdődött a herényi temetőt a lakóövezettől elválasztó növényi védősáv telepítése

2018. december 05., 14:18

Összesen 25 fát, közel száz fenyőfélét és több mint 80 cserjét ültetnek el.

Megkezdődött a herényi temetőt a lakóövezettől elválasztó növényi védősáv telepítése

Ez a terület a herényi temető új része. A 2014-ben földvásárlással kezdődött fejlesztésnek köszönhetően jelentősen megnőtt az új, koporsós temetésre felhasználható helyek száma a sírkertben. Így azonban jóval közelebb kerültek a lakóházak a temetőhöz, a szabályozási terv szerint a korábbi 5-15 méteres védősávot 30 méteresre kell szélesíteni.

Koczka Tibor – alpolgármester
„Hogy elinduljon ez az erdőtelepítés, hiszen minden félév vagy év késlekedés sokat jelenthet, ezért úgy gondoltam, hogy képviselői keretemből 1 millió forintot felajánlok arra, hogy már az idén elkezdődhessen a faültetés.”

Molnár Miklós alpolgármester elkötelezett a peremkerületek fejlesztése mellett, ő képviselői keretéből mintegy félmillió forinttal támogatta a beruházást.

Molnár Miklós – alpolgármester
„Amikor megismertem a már elkészült terveket, azt gondoltam, hogy itt egy nagyon jó történet fog létrejönni. Összességében ez egy több mint 10 millió forintos beruházás, amelynek az első két kisebb üteme készült el és a nagyobb, a látványosabb jövő tavasszal kezdődik reményeink szerint”

Régóta húzódik a temető előtti parkolók megépítésének a kérdése. Koczka Tibor alpolgármester 1,3 millió forinttal támogatta a tervek felülvizsgálatát, korszerűsítését és az engedélyek beszerzését.