Hírek

Megállíthatatlan a SzoESE női kosárlabda csapata

2020. december 07., 15:20

A Szombathelyi Egyetem igazi rangadón győzte le a Dávid Kornél Akadémiát, így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát az amatőr NB I-ben. Legközelebb a szolnokiakkal játszanak.

 

Megállíthatatlan a SzoESE női kosárlabda csapata

A szezon mérkőzését játszotta a hétvégén a Szombathelyi Egyetemi SE női kosárlabdacsapata. A veretlenül éllovas szombathelyi lányok a második helyezett Dávid Kornél Akadémia együttesét látták vendégül az Amatőr NB I-es bajnokság rangadóján. Igazi derbihez méltó meccset játszottak a csapatok, mindkét fél óriási tempót diktált. A vendég fehérváriak jobban kezdtek és vezettek is az első negyed után, de a rózsaszín mezes SzoESE a remek játékának köszönhetően nem csak fordított, hanem folyamatosan növelni is tudta előnyét.

Az utolsó negyed előtt még nyílt volt a találkozó, tízpontos hazai előnnyel fordultak a zárófelvonásra a mérkőző felek. A SzOESE azonban hamar pontot tett a meccs végére, nagyszerű dobásokkal folyamatosan növelte előnyét. Öt perccel a vége előtt már 20 ponttal vezetett, így végleg eldőlt a találkozó.  A SzoESE végül 22 ponttal, nagyon magabiztosan nyert 83-61-re és szezonbeli hetedik győzelmével továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Azt gondolom, hogy mi olyan gyilkos tempót diktáltunk, amit az ő magas posztos játékosai nem bírtak. Egész héten erre készültünk, rengeteget dobtunk és látszott is, hogy rendkívül sok jó külső dobásunk volt. Azt gondolom, hogy ez volt a kulcsa a győzelemnek.”

A 33 pontot dobó Kovács Georgina volt a SzoESE legeredményesebb játékosa a találkozón.

Kovács Georgina - kosárlabdázó, Szombathelyi Egyetemi SE
“Izgultam a meccs elején, de abszolút végrehajtottuk, amit megbeszéltünk a héten. Készültünk a Dávid Kornél Akadémiára, tudtuk, hogy miben erősek. Tudtuk, hogy vannak centereik, nekünk ezt több futással, passzokkal kellett kijátszanunk.Ez teljes mértékben sikerült, úgyhogy nagyon örülök a győzelemnek.”

A szombathelyiek legközelebb pénteken a Szolnok vendégeként lépnek pályára.