Hírek

Még mindig nem biztos a bentmaradás

2018. május 23., 13:24

Nagy küzdelemben 1:1 arányú döntetlent játszott a Haladás labdarúgócsapata az Újpest együttesével. A szombathelyiek a tabella 9. helyéről várják a bajnokság utolsó két fordulóját.

Még mindig nem biztos a bentmaradás

Három fordulóval a pontvadászat vége előtt a hazai pályán szereplő Haladás a bentmaradásért, míg a vendég  Újpest a dobogóra kerülésért vív nagy harcot, így nem csoda, hogy kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, melynek 9. percében már vezetést is szereztek a vasiak: Németh Márió 15 méterről talált a fővárosiak kapujába. A folytatásban a lila-fehérek vették át az irányítást és a második félidő elején Zsótér óriási góljával az egyenlítés is összejött nekik. A mérkőzés végjátékában mind a két csapatnak adódtak komoly lehetőségei, ám az eredmény már nem változott, így 1:1 lett a derbi vége.  

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Annak ellenére, hogy korán vezetést szereztünk, az Újpest átvette a játék irányítását. Jobban játszottak, de Király Gáboornak köszönhetően nem kaptunk több gólt, csak egyet. Óriási bravúrjai voltak. A végjátékban azonban akár Williams, akár Rácz is megszerezhette volna a győzelmet.”

A helyzetek alapján az Újpest valamivel közelebb állt a győzelemhez. A fővárosi játékosok azonban még a legkecsegtetőbb helyzetekben is rossz megoldást választottak. Ha pedig jó döntést hoztak, akkor ott volt Király Gábor, aki minden védhetőt védett.

Nebojsa Vignjevic - vezetőedző, Újpest FC
“Amikor az utosló 15 percben mind a két csapat kitámadott, akkor kontrollálnunk kellett volna a meccset és befejezni egy győzelemmel. Rengeteg helyzetben azért veszítettük el a labdákat, mert valami különlegeset akartunk. De egy ilyen helyzetben, amikor az ellenfél így kinyílik, rengeteg területünk van. Lett volna sok egyszerű megoldás, de mi nem azt kerestük.”

A Haladás a megszerzett egy bajnoki pont ellenére is visszacsúszott a tabella kilencedik helyére. A szombathelyiek vasárnap 17 órakor kiesési rangadót játszanak a sereghajtó Vasas otthonában. Amelyik csapat veszít, akár reménytelen helyzetbe is kerülhet.