MNB
MNB - 2

Hírek

Már üzemelnek a szökőkutak

2015. március 27., 16:32

A főtéri szökőkútban már csobog a víz és a tervek szerint a hét végére a város mind a hat szökőkútját beüzemelik. És közben megkezdték a parkok tisztítását is.

Már üzemelnek a szökőkutak

Alig indították el, máris magához vonzotta a gyerekeket a fő téri szökőkút.

A kutak sikeres téliesítése miatt úgy tűnik, hogy nagyobb károkat nem kell rendbe hozni.

Kiss Dávid - ügyvezető,  ügyvezető Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.
“Az elmúl egy héten valamit ezen a héten kezdtük el a város hat szökőkútjának beüzemelését. Ez a vízgépészeti munkálatokat jelent. Téli burkolatok eltávolítását, valamint az általános karbantartási munkálatok elvégzését. Ennek az estlegességét, hogy valamilyen meghibásodás történt-e. vagy károsodás a tél folyamán.”

Kitisztítják a fúvókat, szivattyúkat, szűrőbetéteket és ellenőrzik a frekvenciaváltókat. Az elindítását követően körülbelül egy órán át figyeli két, három karbantartó, hogy jól üzemel-e a szökőkút.

A gyerekek nagy örömére a Fő téri szökőkútban már csobog a víz.

Avar Anikó
“Örülünk, mert ez már a jó idő jele. Végre itt a tavasz. Aztán hamarosan itt lehet majd bandázni és találkozni a többi kicsivel, mert mindegyik imádja a vizet. Úgyhogy ez egy központi hely lesz a Fő téren. Na, te mit mondasz, te is nyilatkozol? Akkor elmondhatod, hogy te is imádod a vizet. Úgyhogy majd nem győz anya figyelni, hogy bele ne mártózzál.”

A felnőttek is örömüket lelik a szökőkútban, és többen hosszabban elidőznek a Fő téri padokon nézelődve.  

Gáspár Károlyné
“Kicsit jó itt megpihenni, egy kicsit kikapcsolódik az ember, egy kicsit ebben a jó időben.”

A tervek szerint a hétvégére az összes szökőkutat beüzemelik. És ezzel párhuzamosan folyik a város 68 parkjának  tavaszi rendbehozatala is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is hasonlóan színes lesz a Fő tér.