MNB
MNB - 2

Hírek

Már osztják a tankönyveket az iskolákban

2014. augusztus 27., 17:40

A legtöbb intézményben két napot is kijelölnek a szülők számára. Annak, aki nem jogosult ingyen tankönyvre, átlagosan 10-15 ezer forintot kell fizetnie a csomagért. A munkáltató a cafetéria-rendszer részeként adhat iskolakezdési támogatást, de az önkormányzatnál is igényelhető hozzájárulás.

Már osztják a tankönyveket az iskolákban

A Reményik-iskolában a földszinti aulában osztották a tankönyveket délelőtt. Hosszú sor állt, de gyorsan haladt a munka. Hátul nagy asztalokon tornyosultak a könyvek, osztályonkénti bontásban. Ott helyben le is ellenőrizték a csomagok tartalmát.

Némethné Asbóth Éva - tanító
"Minden évben két napon szoktunk tankönyveket osztani, ma délelőtt, holnap délután. Minden gyereknek megérkezett a tankönyvcsomagja, de előfordul, hogy egy-két tankönyv hiányzik, azokat később fogjuk megkapni."

Hajni kisfia elsős lesz, együtt jöttek a tankönyvekért.

Baumgartner Hajnalka
"A szülői értekezleten elmondták, hogy a tankönyek milyenek lesznek, egyelőre elraktam a táskába, még nem láttam."

Egy átlagos tankönyvcsomag ára 10-15 ezer forint körül alakul. A nyelvkönyvek tovább növelhetik a költségeket. Tavalyhoz képest olcsóbb a tankönyv, ami annak köszönhető, hogy állami kézbe került a kiadás és a forgalmazás - mondja a tankerület vezetője.

Fodor István - igazgató, KLIK Szombathelyi Tankerülete
"Ennek előnyeit már most érzékelhetik a szülők, hiszen a tankönyvek ára 15-20 százalékkal csökkent. Az új fejlesztésű, kísérleti tankönyveket már 4-600 forintért meg lehet venni."

A Reményik-iskolában két első osztály indul, összesen több mint 300 diák számára kezdődik meg a tanév. Az épületben pályázati támogatással, több mint 100 millió forint értékű, átfogó felújítás zajlik. Szigetelnek, festenek, ablakokat cseréltek, korszerűsítik a fűtésrendszert. Az igazgató bízik benne, hogy elsején zökkenőmentesen elindulhat a tanítás.  

Sátory Károly - igazgató, Reményik-iskola
"Amit én merek remélni, hogy belül minden elkészül, sok tanteremben a festés folyik. A külső munkálatok a tanévkezdés utánra húzódnak."

A városi tanévnyitót vasárnap 17 órakor az Oladi-iskolában tartják.