MNB - 2
MNB

Hírek

Már negyedik helyen a Hali

2017. április 19., 15:44

Több fiatal játékossal a kezdő 11-ben 2:0 arányú győzelmet aratott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapta a DVTK együttese ellen. A csapat az újabb sikernek köszönhetően már a tabella  negyedik helyén áll.

Már negyedik helyen a Hali

Két határozottan jó formában lévő csapat találkozott Sopronban, ahol a találkozó 27. percében Jancsó szép találattal szerzett vezetést a Haladásnak a DVTK ellen. A szombathelyiek az 51. percben növelhették volna az előnyüket, de Mészáros óriási ziccerben hibázott. A  79. percben viszont Williams már jól célzott, amikor Rácz parádés átadását váltotta gólra. Ezzel pedig be is állította a 2:0-ás végeredményt. A derbi utolsó pillanataira is maradt egy említésre méltó esemény: a diósgyőri Nonót a játékvezető ütésért piros lappal jutalmazta.

Bódog Tamás - vezetőedző, Diósgyőri VTK
“Sajnos a mai napon az első félórát elajándékoztuk. Utána felébredtünk, de az már túl késő volt. A másoodik félidőben kinyíltunk és akkor még volt egy fázis, amikor jobbak voltunk. Akkor egyenlíthettünk volna. De összességében megérdemelt a Haladás győzelme.”

A Haladás csapata különböző okok miatt négy egészen fiatal labdarúgóval  állt fel a DVTK elleni derbire. Közülük a  18 esztendős Kiss Bence csak bemelegítés közben tudta meg, hogy a kezdőcsapat tagja lesz, mivel Kovács Lóránt nem tudta vállalni a játékot.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Tudatosan építjük ezeket a fiatalokat. De a sérülések a miatt a mai  nap négy fiatalunk is a kezdőcsapatban volt. Kiss Bence nevét kell kiemelnem, mert először volt kezdőjátékos és fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

A szombathelyi gárda újabb győzelmének köszönhetően már a tabella negyedik helyén áll. Halmosiék csupán ött ponttal vannak lemaradva a még dobogós Vasastól. Mészöly Géza együttese szombaton a Debrecen otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen.