Hírek

Már hazatérhetett a szülészetről Anna Zoya, a 2021-es esztendő első szombathelyi kisbabája

2021. január 08., 14:14

Az idei esztendő első babája Budapesten éjfél után egy perccel született, a Honvéd kórházban, a Hunor Pál nevet kapta. Vidéken az első gyermek Csóka Boglárka volt, ő szintén éjfél után egy perccel született, Salgótarjánban. Szombathelyen ugyancsak egy kislány volt a leggyorsabb.

 

Már hazatérhetett a szülészetről Anna Zoya, a 2021-es esztendő  első szombathelyi kisbabája

Anna Zoya éppen édesapja karjaiban pihen, csendes, nyugodt baba. Ő 2021 első vasi újszülöttje, január elsején hajnali két óra 11 perckor jött világra 2615 grammal, 49 centiméterrel, barna hajjal, szülei nagy meglepetésére, hiszen a vártnál korábban érkezett, a Balogh család elsőszülött gyermekeként.

Balogh Evelin Anna
“Január 15-re voltunk kiírva, úgy, hogy mi abba voltunk, hogy valamikor januárba fog megszületni. Az, hogy új évi baba lesz, az soha nem volt porondon.”

Stábunk otthonukban látogatta meg az újdonsült családot. Még ismerkednek egymással, a napok nyugodtan telnek, az éjszakák kicsit mozgalmasabbak, de majd belejönnek - mondják a szülők. Anna Zoya hosszú vajúdás követően, természetes úton érkezett a világra, a nagy pillanatnál az édesapa is jelen volt.

Balogh Ádám
“Hát mondanám, hogy szép volt, a vége az nagyon szép volt. Az eleje az nagyon szenvedős volt, de az leginkább a párom miatt, mert hát sajnáltam ahogy szenved. De hát ahogy ő is mondja, minden pillanatot megért, úgy hogy túl vagyunk rajta, és az a lényeg, hogy itt van velünk.”

Újév hajnalán a szombathelyi kórházban több szülés nem volt, bár az osztályra több kismamát is felvettek azon az éjszakán.