Hírek

Már csak 4 pontra a bentmaradás

2019. április 16., 14:48

Az OTP Bank Liga NB I-es élvonalbeli labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában az MTK együttese vendégeskedett a Rohonci úton. Mindeközben a Kisvárda a DVTK-t fogadta. Haladás-győzelem, valamint egy várdai döntetlen esetén nagy lépést tehettek a szombathelyiek a hőn áhított bentmaradás felé.

Már csak 4 pontra a bentmaradás

A fővárosi alakulatot vírusos megbetegedés tizedelte, emiatt kétségessé vált a mérkőzés megrendezése, azonban sem a Haladás, sem az MLSZ nem támogatta a találkozó elhalasztását. Ugyanakkor a vasiak is több kulcsjátékost nélkülöztek.

5 percet kellett várni az első helyzetre, amikor Bamgboye hámozta át magát Mihajlovicon majd Selinen, és az oldalhálóba bombázott. Nem sokkal ezután ismét helyzetben a Hali: Ivanov passzát Rui Pedro tekerte kiválóan a kapu elé, ám Holodjuk előbb a kapufát találta el, és a kipattanót Ivanov sem tudta a hálóba pofoznia. A 27. percben újfent a szombathelyiek vezettek támadást: Mohltól indult az akció, aki az alapvonaltól remekül passzolt a középen érkező Rui Pedronak, ám a Hali 7-ese kihagyta a kihagyhatatlant. A második félidőt Schön gyönyörű megmozdulása nyitotta, így már Királynak is akadt dolga. A vendégek legnagyobb helyzetüket a 64. percben jegyezhették fel: ekkor Lencse ziccerét védte Király. A 85. percben már Fortuna sem fogta az MTK kezét: Bamgboye pazar indításával a becserélt Gaál tört kapura, aki Horváth mellett a hálóba bombázott eldöntve ezzel a találkozót.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Ezt a meccset már el lehetett volna előbb dönteni. A második félidőben valamivel kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de nagyon nagy dolognak tartom azt, hogy ennyi lehetőség és helyzet után még volt annyi lelki erő a csapatban, hogy nem kapott gólt, sőt még tudott egyet lőni, úgyhogy nagyon büszke vagyok a játékosokra."

Az MTK méretes zakót úszott meg szombaton, ám hősies helytállásuk dicséretet érdemel. Keretükben Schön és Mihajlovic először volt kezdő az NB I-ben.

Lucsánszky Tamás - vezetőedző, MTK Budapest
"Első félidő az nagyon kaotikusra sikeredett, nem tudtuk megtartani a labdát, elveszítettünk minden párharcot a középpályán. Igaz, felmentém annyiban a játékosokat, hogy ebben az összetételben először futottunk ki a pályára."

A Haladás győzelmének köszönhetően 4 pontra közelítette meg a már bentmaradó helyen állomásozó Kisvárdát, mivel a Dajka-legénység remizett a Diósgyőrrel. A szombathelyiek legközelebb szombaton 17 órakor Debrecenben lépnek pályára.