MNB - 2
MNB

Hírek

Májusi civil programok

2019. május 08., 14:58

Konferencia, egészségnap és szórakoztató programok is szerepelnek a civil szervezetek májusi kínálatában. Közeleg egy karnevállal kapcsolatos határidő is - erről szintén szó volt a sajtóreggelin.

Májusi civil programok

Május 9-én és 10-én nemzetközi konferencia lesz a Megyeházán a Szombathelyi Zsidó Hitközség szervezésében. A téma 200 zsidó munkaszolgálatos 1945-ös rohonci tragédiája - erről beszélt a házigazda szervezet alelnöke. Május végén több programmal készülnek a szombathelyi civilek. Gyereknapon lesz, de nem csak a fiatalokhoz szól az egészséges életmódot népszerűsítő vitál-nap.

Pálfalvi Róbert - kuratóriumi tag, Joskar-Ola Alapítvány
“A sporttal fog egy kicsikét összefüggni. A Hobbisták kihozza az összes olyan játékot, ami már a Joskar-Ola Alapítvány rendezésében lévő Joskar-Ola napokon is megtalálható. Tehát itt lesz majd falmászás, lesz majd kúszás, kis erőnléti próbák, ilyenek lesznek.”

Szintén május 26-án tartják Oszkón, a Hegypásztor Pincéknél az Orbán-napi vigadalmat.

Meskó Krisztián - szakmai programvezető, Hegypásztor Kör
“Egy forgatag igazából főzőversennyel, borversennyel, borkorcsolyák versenyével, mellette számos fellépővel, vendéggel. Illetve ebben az évben külön megszólítjuk a natúrparki szerveződésben részt vevő települések vezetőit és a településeket is, hiszen kialakulóban van egy Vasi Hegyhát Natúrpark.”

A szervezők hangsúlyozták, hogy a település utáni második bejáraton kell megközelíteni a rendezvényt.

Hagyományosan a Szent Márton utcában rendezik be a Civil Korzót a Savaria Történelmi Karnevál idején, erről is szó volt.

Nagy Krisztina - szakmai vezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
“A kitelepülésre készítettünk egy felhívást, várjuk a civil szervezetek jelentkezését. E hét vasárnapjáig lehet jelentkezni, ha szeretnének részt venni a karneváli Civil Korzón. És természetesen amatőr zenészeket, csoportokat, táncegyütteseket is várunk, akik pedig színpadi produkcióval szórakoztatják az érdeklődőket.”

Telefonon és a vasicivil.hu-n lehet tájékozódni a lehetőségről. Rendezvényeit ajánlotta a kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesület is: köztük a most hétvégére tervezett természetvédelmi programot az Alsó-réten, a május 25-ei mesetúrát, és a Concordia Barátság Énekegyüttes jubileumi kórusfesztiválját.