MNB
MNB - 2

Hírek

Magabiztos győzelmet aratott az AVUS vízilabdacsapata

2020. október 12., 17:17

Az Aligátorok a fővárosi II. kerület együttesét verték 16-8-ra a másodosztály harmadik játéknapján.

 

Magabiztos győzelmet aratott az AVUS vízilabdacsapata

Első hazai mérkőzését játszotta az új szezonban az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, amely a fővárosi II. kerület együttesét látta vendégül az OB I/B harmadik fordulójában. Az első félidő szombathelyi fölényt hozott a fiatal vendégcsapattal szemben, mindkét kapu előtt az Aligátorok domináltak. Úgy tűnt, hogy már az első játékrészben eldőlhet a találkozó sorsa, 1:00- a vendégek a második negyed utolsó másodpercében lőtték a harmadik góljukat, így a nagyszünetben 9-3-ra vezetett az AVUS. (4:25)

Kimaradt hazai helyzetekkel, ziccerekkel indult a harmadik etap, 7:00 - a vendégek pedig büntetőből szépítettek. 08:55- Öt perc kellett az első szombathelyi találathoz, az AVUS is büntetőből volt eredményes. A harmadik nyolc percben mindkét csapat két gólt dobott, így a záróetapra maradt a hatgólos különbség. 10:10- A negyedik negyedben Kovács védéseinek is köszönhetően tovább növelte előnyét az AVUS, a szombathelyiek a hajrában végleg biztosították a győzelmüket. 12:00 - A 16-8-as végeredmény ezzel a nagyszerű ejtéssel alakult ki. Az AVUS nyolcgólos sikert aratott első hazai bajnokiján, így három forduló után 2-1-es mérleggel a másodosztály negyedik helyén áll.

Gortva Zoltán - vezetőedző, AVUS
“Nagyon örülünk a pontoknak. Nagyon örülök a fiúknak a hozzáállásáért, az akaratukért, amit mutattak. Viszont sok volt a kihagyott ziccer, jó helyzetek, amiket kihagytunk. Védekezésben is voltak lukak, amit megbeszéltünk, hogy mit csináljunk, de nem úgy működött.”

Az AVUS a következő fordulóban is hazai pályán ugrik medencébe, az Aligátorok a Dunakanyar Waterpolo együttesét látják vendégül.