Hírek

Magabiztos győzelemmel kezdte az évet a Falco

2021. január 05., 14:48

A sárga-feketék 12 ponttal nyertek hazai pályán a Kaposvár ellen.

 

Magabiztos győzelemmel kezdte az évet a Falco

Volt mit javítania a Kaposvár ellen a Falco KC Szombathely csapatának, ugyanis a sárga-feketék zsinórban elszenvedett két bajnoki vereséggel búcsúztatták a 2020-as évet. Rivers zsákolásával indult a találkozó, majd a túloldalon a Falco első mezőnykosarára 2 és fél percet kellett várni, Váradi talált be távolról, 4-6. Mindkét csapat sokat hibázott a meccs elején, de hamar összekapta magát a Falco, Bruinsma triplájával 12-8-ra már a sárga-feketék vezettek.

A második negyed elején a tízpontos különbséget is átlépte a Falco: Perl passza után Lake zsákolt óriásit, 24-13. Már közel volt a 20 pontos vezetéshez is a bajnok, de aztán váratlanul felzárkózott a Kaposvár.

A hazai időkérés után Bruinsma nyugtatta meg a kedélyeket, újabb hármasával 13 volt a Falco előnye. Az amerikai légiós megállíthatatlannak bizonyult az első félidőben, 15. pontjával a nagyszünetben 16 egységgel, 46-30-ra vezetett a Falco.

A harmadik negyedben gyorsan átlépte a 20 pontos különbséget a Falco, Searcy volt eredményes. A vendégek azonban a nagy hátrány ellenére sem adták fel és a zárónegyed elején Bogdán hármasával 13 pontra jöttek fel. Hiába, gyorsan megrázta magát a Falco, Lake előbb egy óriási blokkot osztott ki, majd a könnyű duplája után visszaállt a 20 pontos különbség, hét perccel a vége előtt eldőlni látszott a találkozó.

A Falco az utolsó percekben már pihentette kulcsjátékosait, közelebb is jött a Kaposvár, de a hazai győzelem így sem forgott veszélyben. A szombathelyiek érvényesítették a papírformát és magabiztos, 84-72-es győzelemmel kezdték a 2021-es esztendőt.

A Falco rutinos légiósa, Sztrahinja Milosevics a meccs előtt néhány nappal jelentette be, hogy befejezi profi pályafutását.

Sztrahinja Milosevics - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Szeretnék megköszönni minden támogatást, amit Magyarországon kaptam a karrierem során. Köszönöm az edzőnknek és a Falcónak a lehetőséget, hogy itt lehettem ebben a szezonban. További sikereket kívánok a klubnak a Bajnokok Ligájában és a magyar pontvadászatban is. Jó időszakot töltöttem Szombathelyen, ezért a legjobbakat kívánom a csapatnak.”

A Falco szerda este már a lengyel Lublin vendégeként játszik Bajnokok Ligája-meccset.