MNB - 2
MNB

Hírek

Mackó születésnapja

2015. március 25., 16:40

Az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól a Mesebolt Bábszínház legújabb előadása. A Mackó születésnapja című kalandos és humoros detektívtörténet Kovács Géza rendezte.

Mackó születésnapja

A tervező stilizált ajándékdobozokat helyezett el a Mesebolt Bábszínház színpadán: minden megnyíló csomag egy új világ, új helyszin, új játéklehetőség. Az elveszett születésnap rejtélyét lépésről-lépésre, nyomról-nyomra felgöngyölítő Mackó meséje olyan fontos kérdéseket vet fel, hogy mi az ünnep, miért fontosak a barátok és miért nem lehet az embernek minden nap születésnapja.

Kovács Géza – igazgató, Mesebolt Bábszínház
„Alapvetően a barátság minőségéről, lehetőségéről szól. Tehát olyan dolgokról beszél nagyon boldog, vidám helyzetekben, ami a gyerekek életében nagyon sokszor előfordul.”

A darab nem először került be a Mesebolt Bábszínház repertoárjába. A díszlet megmaradt a korábbi előadásból, de a zenei háttér és a színészek kicserélődtek. A főszerkesztőasszonyt, patkánykirálynőt és spánielkutyust megjelenítő Guary Szandrának ez az első élménye a muppet-technikával.

Guary Szandra - színész
„ Élvezetes és nagyon nehéz. Tulajdonképpen át kell vezetni azt, amit én eddig szinte kizárólag csak a testemmel játszottam el eddigi munkáim során. Szóval ez jó kiívás”

A rendező szerint a történet egyszerű, könnyen követhető és közönségbarát. Az előadás dinamikáját a Mackó és az őt mozgató színésznő kapcsolata, báb és ember, gyerek és felnőtt párosa adja meg.

Dénes Emőke - színész
„Nem egyértelműen egy figura vagyunk mi ketten, közben meg néha mi is. Kezdetben csak egy játék, akivel játszom, mint egy gyerek, aztán van, hogy együtt beszélünk meg dolgokat, és egy adott ponton már tényleg olyan, mintha eggyek lennénk.”

A történet végére a születésnap megkerül, és kiderül, hogy a barátokkal közösen eljátszott nyomozás-kaland az igazi ajándék.