Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

LuK nyílt nap

Adásban volt: 2017. február 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A következő tanévtől már nemcsak gépi forgácsolókat és automatikai technikusokat képeznek az LUK Savaria Kft. tanműhelyében, hanem szerszámkészítőket is. A gyár a megye legnagyobb foglalkoztatója, idén újabb 260 munkavállaló felvételét tervezik, ezért a képzéseket és a tevékenységét is nyílt napokon mutatják be az érdeklődőknek.

Ezúttal szülők ülnek a szombathelyi nagyvállalat tanműhelyének iskolapadjaiban. A 10. évfolyamos gépi forgácsoló tanulók első félévben nyújtott teljesítményéről és a jövőbeni feladatokról szülői értekezleten számolt be az LUK Savaria Kft. tanműhelyvezetője és szakoktatója.

"Ez szép, esztétikus darab!"

A szakoktató nemcsak szóban értékelte az egyéni teljesítményeket, hanem megmutatta a diákok által készített munkadarabokat is a szülőknek.

Perintfalvi Zita
Az ember nagyon örül neki, az iskolai dolgoknak, meg szakmai dolgoknak, hogy milyen élvezettel tanulja a gyerek, már most tetszik neki. Hogy a munkáját is így fogja szeretni, az nagy öröm lesz, főleg szülőknek, nekünk.

Hajdú Zoltán
Én magam is szakmunkásként dolgozom, keresem a kenyerem. Én is azt vallom, hogy eljön az az idő, amikor a termelő munkát ugyanolyan értékesnek tekintik, és mind erkölcsileg, mind anyagilag megbecsülik majd ezeket az embereket. Ezért próbáltuk Mátét is ebbe az irányba terelgetni.

A nagyvállalat tanműhelyében jelenleg 25 gépi forgácsolót, és 14 automatikai technikust oktatnak. A következő tanévtől viszont már egy harmadik szakma gyakorlati képzését is megkezdik.

Nagy Miklós tanműhelyvezető, LUK Savaria Kft.
2017 szeptemberétől szeretnénk szerszámkészítő szakmát is oktatni. Ezt a csepregi Nádasdy iskolával együttműködve. Várjuk ide is a jelentkezéseket, ebben a szakmában várhatóan 8 fő tanuló kezdheti meg gyakorlati képzését a vállalat tanműhelyében.

Mindhárom itt oktatott szakma hiányszakmának számít, így a tanulók képzésük ideje alatt háromféle ösztöndíjban részesülnek, sikeres vizsgájuk után pedig biztos munkahely várja őket. A gyár emellett felnőttek számára is indít forgácsoló képzést. Idén 260 fővel szeretnék növelni a létszámot, ezért február 16-án 15.00 órától ismét nyílt napot tartanak, ahol az általános tájékoztatón kívül az érdeklődők a szerelőállásokat is kipróbálhatják.

2017. február 14.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében