Hírek

Lovas farsang

2018. február 21., 21:47

Jó időt kaptak a lovas farsang résztvevői: hétvégén a balogunyomi UNICORNIS Egészségforrás Alapítványnál tartottak jelmezbált. Az eseményen még a lovak is maskarát öltöttek.

Lovas farsang

“Én dzsúdósnak, én macskának”

Több tucatnyi fiatal öltött jelmezt a lovas farsangra. A balogunyomi alapítványhoz sérült és egészséges gyermekek járnak lovas terápiára, illetve lovagolni tanulni.

Györgypál Zoltánné - ügyvezető, lovasterapeuta, UNICORNIS Egészségforrás alapítvány
“Húsz éve vagyunk itt Balogunyomban, minden évben megrendeztük, ez egy hagyomány nálunk, hogy megrendezzük ezt a tavaszváró ünnepséget, amikor egy kicsit bolondozunk: a lovaglás egy komoly sport, a terápia is egy komoly foglalkozás, ilyenkor egy kicsit lazábbak a keretek, lazul a fegyelem, vigyázunk, hogy baleset ne történjen.”

Ezek a terápiás hátasok egyébként a végletekig fegyelmezettek. Spanyol táncosnőnek öltöztették be ezt a lovat, még a szoknyájához passzoló masnikat is fontak a sörényébe - az állatok jól tűrik a hosszas foglalkozást, így vannak tanítva.

Pete Krisztina - lovas oktató
“Úgy döntjük el, hogy melyik lesz a farsangi ló, illetve abban szereplő, hogy milyen gyerekek jönnek, milyen korosztály, és így válogatjuk össze a lovakat hozzá.”

A lovaglás persze nem maradt el - igaz, most az unikornis vezette a spanyol táncosnőt, amelyen egy kis huszár ült büszkén.

Boros Fanni közel hét éve lovagol,
“Én farkaslánynak öltöztem, mert szoktam nézni egy mesét, amelyben szerepel, és abból leszek én ugye a farkaslány.”

A hercegnő, a sárkány, a hóember lány, vagy akár a kisördög - mindannyian ügyesen megülték a szelíd, jelmezes hátasokat.