MNB - 2
MNB

Hírek

Londonból hoztak érmeket a Leo Karate-do SE versenyzői

2016. november 11., 17:10

Hat éremmel tértek haza a londoni hagyományos nemzetközi versenyről a Leo Karate-do SE sportolói. A legerdményesebb szombathelyi karatéka Gál Enikő volt, aki három alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Londonból hoztak érmeket a Leo Karate-do SE versenyzői

Idén is a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói képviselték a magyar színeket a nagy múltra visszatekintő londoni nyílt nemzetközi viadalon. A vasi klub ezúttal öt versenyzőt indított, akik mind küzdelemben, mind formagyakorlatban megmérették tudásukat, felkészültségüket a rendkívül erős mezőnyben.  

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Már nagyon vártam ezt a versenyt. Egy részt, hogy találkozzunk a barátainkkal, más részt pedig minden évben nagyon jó színvonalas versenyt sikerül nekik összehozni. Évről évre egyre több ország képviselteti magát. Idén először Hollandiából is érkeztek résztvevők. A mezőny is egyre nehezebb, mert egyre jobb versenyzők  mutatkoznak be.”

A szombathelyi versenyzők végül hat éremmel tértek haza a viadalról. Gál Enikő három számban is az első helyen végzett. Kajdacsy Viktória kettő, míg Takács Róbert egy második helyezést gyűjtött be.  

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Nagyon boldog vagyok. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra. Egy kis szerencsével vagy kicsivel több összpontosítással még több érem lehetett volna. Diának és Boginak is csak hajszálon múlt az éremszerzés.”

A versenyen új rendszerben tartották meg a csapatküzdelmet, melyben Gál Enikő egy brit lánnyal párban lépett tatamira. Az alkalmi duó remekül szerepelt, ugyanis valamennyi ellenfelét legyőzve az első helyet szerezte meg.