MNB - 2
MNB

Hírek

Lesimázta ellenfelét a Falco a Bajnokok Ligájában

2021. január 07., 14:07

A sárga-feketék 24 ponttal nyertek a lengyel Lublin vendégeként, így ha a következő meccsüket is hozzák, továbbjutnak csoportjukból a BL-ben.

 

Lesimázta ellenfelét a Falco a Bajnokok Ligájában

Nagyszerűen indult az idegenbeli Bajnokok Ligája-meccs a feketemezes Falco számára, Váradi parádés passza után Benke dobott triplát a sarokból. A hazai pályán játszó lengyelek közel 5 perc után tudtak először a kosárba találni. Az első negyedben 7 pontra is meglépett a Falco, Searcy duplája után időt is kért a Lublin edzője. A folytatásban sem lassítottak a szombathelyiek, Lake könnyű kosarával már 15 pont volt a Falco előnye, 27-11.

A második negyedben szétesett a lengyelek játéka, a magyar bajnok jobban lepattanózott és remek százalékkal dobott, így folyamatosan nőtt a különbség. A szünetre közel 30 pontos vezetéssel mehettek a sárga-feketék. 01:30- A második félidőben kezdett felébredni a hazai csapat is, de a Falco győzelme már nem forgott veszélyben. A harmadik negyed végén Bruinsma az utolsó másodpercben süllyesztett el egy trojkát, a záróetapra már nem maradtak izgalmak. 02:10 - Látványos jelenetek azonban igen, Perl átadását Lake zsákolta a gyűrűbe. Magabiztos győzelmével a Falco életben tartotta továbbjutási esélyeit a Bajnokok Ligájában, a végeredmény Lublin-Falco 59-83.

Benke Szilárd - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Nagyon örülök, hogy megnyertük a mérkőzést, jól felkészültünk a meccsre. szerettük volna kontrollálni a lepattanókat és ez sikerült is. Ezzel eldőlt, hogy az utolsó csoportmeccsünk dönt majd a továbbjutásról, Alig várjuk azt a mérkőzést. Sok sikert kívánok a Lublinnak a szezon hátralévő részére.”

Ha a Falco az utolsó csoportmeccsén legyőzi idegenben az orosz Novgorodot, akkor történelmi tettet végrehajtva továbbjut csoportjából a Bajnokok Ligájában.