Hírek

Leo Karate-do SE érmek Budapestről

2017. június 05., 16:47

Két érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói a Budapesten rendezett országos bajnokságon. A szombathelyiek közül Takács Klaudia ért el egy második, valamint egy harmadik helyezést.

Leo Karate-do SE érmek Budapestről

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg Budapesten a karatékák korosztályos, valamint felnőtt országos bajnokságát, melyen a szombathelyi Leo Karate-do SE öt versenyzővel képviseltette magát. A kifejezetten népes és erős mezőnyben minden egyes győzelemért hatalmas csatát kellett vívni, így nem csoda, hogy a vasi egylet ezúttal csupán két éremmel gazdagodott. Ennek ellenére valamennyi szombathelyi sportoló dicséretet érdemel.

Gál Róbert - vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Szerettem volna ha kicsivel jobban szerepelünk. Nagyon örültem Dia két érmének. Ha taktikázunk, a súlycsoportokkal manipulálunk, felnevezünk nagyobb súlycsoportba, akkor több érmet sikerült volna összegyűjtenünk. Nem ez volt a célunk. Erős mezőnyben a legjobbakkal akartunk megküzdeni, hogy lássuk hol a helyünk.”

A Leo Karate-do SE versenyzői közül Takács Klaudia volt a legeredményesebb, aki két érmet is begyűjtött. A 9 esztendős lányok között induló vasi karatéka formagyakorlatban második, míg küzdelemben harmadik lett.

Takács Klaudia - versenyző, Leo Karate-do SE
“Országos versenyen voltam. Erős volt a mezőny, de ennek ellenére sikerült dobogóra állnom. Katában második lettem, kumitében harmadik. Remélem, hogy a következő versenyen is dobogóra tudok majd állni.”

A szombathelyi klub sportolói gőzerővel készülnek a közeljövő jelentősebb feladataira. Legelőször is egy jelentős nemzetközi versenyre, majd pedig több hazai erőfelmérőre.