Hírek

Lendületben a Hali

2016. augusztus 19., 16:22

Az MTK után a Debrecen együttesét is legyőzte idegenben a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek újabb sikerüknek köszönhetően feljöttek a bajnoki tabella negyedik helyére.

Lendületben a Hali

Két győzelmet követően kifejezetten optimista hangulatban lépett pályára Debrecenben a Haladás futballcsapata. Ennek ellenére a szombathelyiek első helyzetére egészen a 44. percig kellett várni, amikor is Halmosi hagyott ki egy komoly ziccert. Nem sokkal később Németh is megszerezhette volna a vezetést a vasiaknak, de néhány centiméterrel eltévesztette a bal felső sarkot. A 60. percben azonban már összejött a gól: Bosnjak hatalmas bedobása után Williams fejelt a hazaiak kapujába. A folytatásban ugyan a hajdúságiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a taktikusan játszó Haladás megőrizte minimális előnyét és 1:0 arányban megnyerte a mérkőzést.  

Mészöly Géza vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“A Debrecen hazai pályán általában megnyomja az első harminc percet. De az első félidő végén azért nekünk is voltak lehetőségeink és arra bíztattam a játékosokat, hogy erre emlékezzenek. Arra, hogy azért helyzetbe kerültünk és ezt kell a második félidőben is.  És ebből erőt merítettünk és prcről percre még jobban hitték a játékosok, hogy itt lehet keresnivalónk. Nagyon küzdöttek egymásért és ez hozta meg a sikert, a három pontot.”

A szombathelyi gárda zsinórban harmadik győzelmét aratta, így most már 11 ponttal rendelkezik, amivel feljött a bajnoki tabella negyedik helyére. Mészöly Géza legénysége vasárnap 18 órakor a Paks gárdáját fogadja Sopronban.