MNB - 2
MNB

Hírek

Lelki gyakorlat zajlik a Premontrei Gimnáziumban a héten

2015. március 26., 16:56

Pál Feri atya a diákoknak tartott rendhagyó előadást, akik a hétvégén egy zenés Rockpassiót is megtekintenek.

Lelki gyakorlat zajlik a Premontrei Gimnáziumban a héten

Nagyböjt idején hagyományosan lelki gyakorlatot tartanak a Premontrei Gimnázium diákjainak. Ez alkalomból a pedagógusok a népszerű előadóként, mentálhigiénés szakemberként is ismert katolikus papot, Pál Feri atyát hívták el Szombathelyre, aki a tizenéves korosztályt érintő kérdésekről beszélt a fiataloknak, saját életébőt merítve, az ő nyelvükön.

Pál Ferenc - római katolikus pap
“Az eszményeknek, az ideáloknak a hitelesítése személyeken keresztül történik. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy a történetekben emberek jelenjenek meg, hús-vér szereplők. És hogy a történetek ne tantörténetek legyenek.”

Pál Feri atya szándékosan fűzte bele a diákoknak szóló előadásába saját esendőségét, fiatalkori lelki sebeit. Mint mondta, ezek nélkül ma nem lehetne hiteles segítő. A tinédzserek ismerik a fontos elveket, eszményeket, de nemcsak erre van szükségük - állítja a népszerű pap. Őket már az élet érdekli.

Kereszti Réka 13. osztályos tanuló, Premontrei Gimnázium
“Én eddig az összes előadáson hallottam valami olyat, ami elgondolkoztatott, és új megvilágításba helyezett bizonyos dolgokat.”

A diákoknak szóló, rendhagyó előadás után misét tartott az atya az iskola tanulóinak, majd a tanári karral folytatott beszélgetést. A nagyböjti lelki gyakorlat programjai ezzel még nem értek véget.

Véghné Busics Hilda igazgató, Premontrei Gimnázium
“A lelki naphoz hozzátartozik a szombati programunk is, mégpedig egy Rockpassió. A szentpéterfai Tálentumok érkeznek ide.”

A Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó zenés mű a pedagógus reményei szerint népszerű lesz a gyerekek körében.