Hírek

Legördült az egymilliomodik csillapított ékszíjtárcsa az LUK Savaria Kft. gyártósorairól

2016. szeptember 28., 15:35

A nagyvállalat 1997-ben összeszerelő üzemként kezdte meg a munkát Szombathelyen, ma már számos saját gyártású termékük is van. A csillapított ékszíjtárcsa pedig nem csak a helyi mérnökök fejlesztése, hanem az előállításához szükséges gyártósor is itt készült.

Legördült az egymilliomodik csillapított ékszíjtárcsa az LUK Savaria Kft. gyártósorairól

"A csillapított ékszíjtárcsa működését tekintve olyan, mint egy kéttömegű lendítő kerék. A csillapítatlan csak ezt a részt jelentené, a csillapított annyival tud többet, hogy két részből áll, amit egy íves rugó köt egymáshoz."

A csillapított ékszíjtárcsának köszönhetően nem csak a gépjárművek fogyasztása lesz kedvezőbb, hanem például az utasok komfortérzetét is pozitívan befolyásolja. Az alkatrész története 2009-ben kezdődött, vezető autógyárak részéről ugyanis igény mutatkozott a fejlesztésre. A szombathelyi LUK Savaria Kft. csapata vállalkozott arra, hogy kidolgozza az új konstrukciót.

Michael Reinig ügyvezető igazgató, LUK Savaria Kft.
Ez az első olyan termékünk, aminek a gyártása itt indult el. Nagyon komoly kutatás-fejlesztést hajtottak végre a munkatársaim. Itt készült el a prototípus, és itt építettük meg a hozzá tartozó gyártósort is. Erre nagyon büszkék vagyunk.

A csillapított ékszíjtárcsa nagyüzemi gyártása 2013-ban indult el, mostanra pedig legördült az egymilliomodik termék a szombathelyi nagyvállalat gyártósorairól. Egyre több autógyártól érkezik megrendelés, így már két soron készül ez az alkatrész.

Horváth Csaba termelési vezető, LUK Savaria Kft.
40-42 fő dolgozik azon, hogy a vevők megfelelő minőségben és mennyiségben megkapják ezt a terméket. Persze ehhez még hozzájön, hogy a társterületeken a termékek komponenseit is gyártani kell.- A társterületek is külön gépeket építettek fel, akik nekünk az alapanyagokat biztosítják.

Az egymilliomodik csillapított ékszíjtárcsa jubileumi ünnepségén nem csak a kft. ügyvezetője köszönte meg a dolgozók munkáját, hanem a német anyacég vezetői is elismerésüket fejezték ki a szombathelyi gyárnak. Hangsúlyozták, egy olyan terméket fejlesztettek itt ki, amelynek ígéretes jövője van az autógyártásban.