Hírek

Legényesezz otthon!

2020. április 27., 15:55

Egymást érik a kihívások az internet közösségi oldalain. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes indította útjára a Legényesezz otthon kihívást, ezzel tartva a kapcsolatot a táncosok között. A kezdeményezés gyorsan elért megyénk táncosaihoz is. Varga Albint egy kecskeméti barátja kérte fel, ám ő módosított egy kicsit az eredeti felhíváson.

Legényesezz otthon!

Varga Albin - igazgató, Gencsapáti Művelődési Központ
„Azt válaszoltam erre a kihívásra, hogy gencsi, illetve csörki táncot táncoltam, és ki is írtam, hogy a lányok ki ne maradjanak, ne csak legényekről szóljon, fiúkról.”

A táncosok vállalják kihívást, és  gördítik tovább a kezdeményezést. Molnár Péter a Szökős Néptáncegyüttes művészeti vezetője, a Reményik-iskola néptáncoktatója. Családjában mindenki táncol, így közösen is készítenek videós feladatokat a gyerekekenek.

Molnár Péter - művészeti vezető, Szökős Néptáncegyüttes
„Hát nagyon örülünk, amikor visszajelzéseket is kapunk, hiszen vannak olyan tanítványaink, akik vissza is küldik a videót, hogy a kistestvér ott serte-pertél, és ő is megpróbálja és talán sikerül, amit láttam azon a kis filmen, azt megcsinálom. Úgyhogy ezek mindig nagyon jól esnek nekünk is.”

A gyakorlás, az új lépések tanulása nem marad el az Ungaresca Együttes táncosainál sem.

Horváth Győző – vezető, Ungaresca Táncegyüttes
„A tánc az ugye egy társas műfaj, tehát, a táncosok, akik be vannak zárva, a négy fal közé karanténba, elég nehezen viselik és bírják ezt a dolgot. Minden héten egy-egy emberke tart videós, hát ilyen átmozgatós kis erősítő, lazító, ilyen nyújtó gyakorlatokat. Mi is küldünk a táncosoknak olyan eredeti filmeket, ahonnan tudnak tanulni, tudnak nézni dolgokat, hogy azért készüljünk arra az időszakra, amikor lehet egymással találkozni”

Míg kezdetben a profik hívták ki egymást, most már szerte a világon, Dél-Amerikától, Németországon ál, egészen a Felvidékig, Erdélyig, aki magyar táncegyüttesben táncol, párperces videóval jelentkezik a Facebookon.