MNB - 2
MNB

Hírek

Lazáry alpolgármester alkalmatlanságát bizonyította - MSZP-SZTKE sajtóközlemény

2011. február 03., 13:04
Lazáry Viktor fideszes alpolgármester most először - és városunk érdekében remélhetőleg utoljára - alkalmatlanságát bizonyította.

Két hónap állt rendelkezésére, hogy mint - a sportágazatot két évig tanulmányozó korábbi sportbizottsági elnök - jelenlegi sportért is felelős alpolgármesterként megállapodjon önkormányzatunkkal évek óta szerződéses kapcsolatban álló sportszervezetekkel a sportcsarnokban igénybe vehető idei óraszámokról. Annak ellenére sem sikerült időben lefolytatnia az egyeztetéseket, hogy már több mint egy hónapja 2011-et írunk, ráadásul határidőt is kapott a sportcsarnokot üzemeltető cégtől, hogy február egytől csak a szerződéssel rendelkező csapatokat engedik be az Arena Savariaba.

Jogos elvárás az üzemeltetőtől, hogy a 2010. december 31-én lejárt szerződéseket az érintettek hosszabbítsák meg, és erről adjanak tájékoztatást.

Frakciónk sajnálattal tapasztalta, hogy egy alpolgármesteri pozícióba választott fideszes politikus nem tud mit kezdeni egy határidővel.

Nem igaz az alpolgármester azon állítása, hogy mivel nincs még városunknak költségvetése, ezért nem is lehetett volna megkötni a szerződéseket. 2009-ben és 2010-ben is az év első két hónapjára kötöttük meg a szerződéseket a sportszervezetekkel az átmeneti gazdálkodás terhére. A sportbizottság korábbi elnökének, aki ezt a pozíciót két évig töltötte be, ráadásul plusz fizetést is kapott érte, illett volna emlékeznie a kialakított gyakorlatra. Azt nem is merjük feltételezni, hogy Lazáry Viktor nem tudta, miként zajlik a sportcsarnok sportszervezetek általi használata.

Frakciónk bízik abban, hogy Lazáry alpolgármester - bár kicsit megkésve, ezzel nehezítve kosárlabdacsapatunk felkészülését - most hogy megérezte a munkával elérhető siker ízét, a jövőben érdemi munkát végezve fogja szolgálni városunkat.

Szombathelyi MSZP-SZTKE frakció