Hírek

Látványos fényfestés várja az érdeklődőket mától egy hónapon át

2016. augusztus 23., 16:02

A székesegyház homlokzatára vetített történet, zenei aláfestéssel Szombathely múltját idézi fel - esténként három alkalommal is.

Látványos fényfestés várja az érdeklődőket mától egy hónapon át

Szombathely kétezer éves történetének epizódjai villannak fel egy-egy jelenetben a székesegyház homlokzatán. A Fényévezredek című animációban először évszámok peregnek, melyek a város meghatározó történelmi eseményeit jelölik. Ezt követően látványos képek idézik a múltat.

Szekeres Kriszta - marketing-munkatárs, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
Itt minden történelmi korsazk megelevenedik, majd egy kicsit darabjaira hullik, aztán jön egy újabb kor, a leomlott kövekből újabb város épül, a római után egy középkori, majd egy barokk és egy modern város. Ez az a fejlődés fejlődés, ami életben tartja, lüktetésben tartja Szombathelyt.”

A fényfestés keddtől egészen szeptember 20-ig, esténként háromszor látható majd.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“Célunk az, hogy a város turizmusát fellendítsük, színesítsük a meglévő kínálatot. Azért egy hónapon át látható ez a fényfestés,mert bízunk abban, hogy a karneválra érkező emberek is megtekintik majd, illetve a helyieknek is kínálunk olyan alternatívát, hogy mi az a plusz látványosság, amit érdemes a vendégeiknek megmutatni az itt tartózkodásuk során.”

A hétfő esti próbavetítésre a képviselőtestület tagjai is meghívást kaptak.

Puskás Tivadar - polgármester
“Az, hogy Szent Márton évében ezzel a szép filmmel is Szent Márton szellemiségét, lelkiségét adhatjuk tovább, ez szerintem mindenképpen jó dolog. Az, hogy Szombathely történetét, a székesegyház történetét láthatjuk itt a nyolcperces filmben, az is jó dolog.”

Novemberben, Márton-naptól hasonló vetítés lesz a Szent Márton-templom homlokzatán, akkor a legendás püspök életének története elevenedik majd meg a nézők előtt.