Hírek

Lamantin tizenkettedszer

2011. június 14., 13:34
Vasárnap kezdődik a 12. Lamantin Jazz Fesztivál Szombathelyen. A szervezők idén is változatos koncertprogrammal várják a zenekedvelőket. Az improvizációs táborban pedig világsztárok is tartanak mesterkurzusokat. A részletekről tartott sajtótájékoztatót dr. Tímár Péter főszervező.
Lamantin tizenkettedszer
19 koncert, 60 fellépő a színpadokon, 18 tanár, 130 hallgató a mesterkurzusokon - ez az idei Lamantin jazzfesztivál, számokban. A többit a zene mondja el. Jazz, soul, funky és blues tölti be a Fő teret és a kísérő rendezvények helyszínét egy héten át Szombathelyen. A szervező Improvizatív Zeneműhely Egyesület hazai és nemzetközi világsztárokat is színpadra állít. Itt lesz Dr. Lonnie Smith, az orgona nagymestere saját triójával vagy a latin jazz muzsika ikonja, Tania Maria is zenésztársaival. A jazz sátorban a Dresch Quartet, Vukán György, és Ferenczi György is zenél majd.
A 16 millió forintos költségvetésű rendezvényt 4,2 millió forinttal támogatja a város. Valamennyi koncerteket élőben rögzíti és később műsorára tűzi a Duna Televízió.