Hírek

La Mancha lovagja: Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház

2012. november 27., 17:07

Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház, ezúttal Cervantes Don Quijotéjének musical változata elevenedik meg a színpadon Silló Sándor rendezésében. A ma is aktuális történet a mese és a valóság határán mozog. A sajtó munkatársai hétfőn kaptak ízelítőt az előadásból.

La Mancha lovagja: Újabb premierre készül a Weöres Sándor Színház

Sevillában börtönbe vetik Cervantes költő és drámaírót az egyházat bíráló kijelentései miatt. A tárgyalásig tolvajokkal, gyilkosokkal, szajhákkal zárják össze, akik saját törvényeik szerint játszanak bíróságosdit. Kéziratos regényét is elkoboznák, de hogy megmentse, védőbeszédként előadja. A látszólag egyszerű történetet átszövi a  humor, a szenvedély, a zene és az akció. Ezért sem volt könnyű dolga a rendezőnek.

Silló sándor
" Ez a darab a  színház választása és előbb lett kiválasztva mint én, de nagyon örültem neki. Rendeztem már operát, de musicalt még nem, erős kihívás volt. Másképp csinálja ezt egy nagy amerikai színház, és egy kicsi, ahol nincsenek hozzászokva a nagy tánckarhoz. .. Boldog voltam"

Don Quijote-t, a bús képű, álmodozó lovagot, aki minden jó ügyért képes harcba szállni, Szerémi Zoltán alakítja.

Szerémi Zoltán
Valaki, aki felkerekedik, és a maga egyéni akciójával próbál ilyen jobbító dolgokat elindítani egy lándzsával meg karddal, az nagyon megható szerintem. Amennyire nevetséges, annyira megható is, s ha mi ezt jól csináljuk, akkor ez egy torokszorító előadás.

A történetben az író és La mancha lovagja is végigjárják  az álmok és a szerelem útját, mely a halálig vezet. Don Quijote azonban nem halhat meg, a mesében tovább él.

Németh Judit
Az előadás szerves része a zene. Az ismerős dallamok elszakítanak a film változattól és az újdonság erejével hatnak.

Németh Judit
Ezek gyönyörű világslágerek, és a dalok pedig nagyon nagyon jól tükrözik az egész darab és a szerepek hangulatát, mint egy musicalban, ahogy az egyes gondolatokat dalban fejezi ki az ember.

Trokán Péter
A La mancha lovagjának premierje pénteken este 19:00-tól lesz a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.