Hírek

Kutyás élménynap az Agorában

2020. július 06., 14:30
Kutyás élménynap az Agorában

“Gyere… Most lehet jutalom falatot adni neki”

Molli, a portugál vízikutya fut gazdájához, amikor engedélyt kap rá. Ezt a kutyust több társával együtt bátran simogathatták a gyerekek pénteken, az Agora élménynapok keretében.

Hamar Levente
“Igen jó érzés, mert simogathatok ismeretlen kutyákat. ”

A gyerekek láthatták, mennyi mindenre képes az ember legjobb barátja. Izgalmas volt a csibészeltetés, amikor egy feltételezett rosszakaróval bánt el a kutya. (14:45-től)

Dexter, a munkakutya vezényszóra a következő pillanatban ismét jábor háziállattá szelídült. Hangát is magával ragadta a bemutató

Borsos Hanga
“Láttam azt, hogy mondjuk, hogy védik meg a gazdájukat és  magukat is egy ellenségtől, vagy mondjuk, hogy hogy tudnak mozdulatról mozdulatra váltani, tehát tudnak feküdni, ha azt mondják nekik, hogy fekszik,    ”

Pompit, a kis keverékkutyát állatmentők juttatták mostani, felelős gazdájához. Bemutatta, hogyan tud két lábon állni, pacsit adni és pörögni. Ezúttal kutyaoviba és -iskolába járó ebekkel ismerhettek meg közelről a gyerekek.

Csizmazia Tamás - vezető, Alpok Alfa Kutyaiskola
“A gazdikkal való együttműködésben jeleskednek. Ez az együttműködés volna a kutya és a gazdi kapcsolatának alapja és ebből szerettünk volna egy ici-pici kis ízelítőt a gyerekeknek mutatni. Pozitív példával szeretnénk előrukkolni.”

Az Agora Kulturális Központ évről-évre szervez olyan programokat, amelyeken a kutyákkal találkozhatnak, a felelős kutyatartásról tanulhantak a gyerekek.

Kiss Andrea - igazgatóhelyettes, Agora  
“Itt azért meg lehet tapasztalni és nagyon szakavatott szakemberek beszélnek a felelős kutyatartásról. Azt tanítják meg velük, hogy nem elég csak szeretni és simogatni a kutyát, hanem bizony azzal egy kemény munka van.

Az élménynapokra egész nyáron lehet jelentkezni, a kutyás programok sorában legközelebb a vakvezető kutyákkal ismerkedhetnek a gyerekek.