Hírek

Kutyafuttató a régi laktanya mellett

2017. július 21., 15:47

Még a fákat is sikerült megőrizni az újonnan épült kutyafuttatón, a régi laktanya mellett. A beruházást a lakók kezdeményézesére valósították meg - több tucatnyi kutyatulajdonos nagy örömére.

Kutyafuttató a régi laktanya mellett

Máris birtokba vették a négylábúak a város legújabb kutyafuttatóját a 11-es Huszár úton: a zárt területen dupla szemetes, két pad és két kapu teszi komfortosabbá a területet. Ez a város kilencedik kutyafuttató területe.

Puskás Tivadar - polgármester
“Ez a kutyafuttató összességében másfél millió forintból készült el, a nagysága 15x39 méter, kettő padtalálható benne, szemetes. Nem egy nagy szenzáció, de én úgy gondolom, hogy ezek is kellenek egy közösség, egy város életéhez.”

A körzet képviselője, Illés Károly örömét fejezte ki azért, hogy a fákat sikerült megőrizni a kutyafuttató területén - ez egyrészt környezetvédelmi szempont volt, másrészt az ebeknek és gazdáiknak is árnyat adnak a nyári hőségben.

Illés Károly - alpolgármester
“Lakossági igény volt, hogy itt megvalósuljon a kutyafuttató terület, sikerült most ezt abszolválni. Én továbbra is várom egyébként a lakosság jelentkezését: ha bármiben segíteni tudunk, keressenek, hisz minden egyes megkeresésre reagálunk, és próbáljuk elvégezni azt a munkát, amire igény van.”

A tervek szerint hamarosan ezt a futtató melletti utat is rendbet teszik - ezzel átjárható lesz a kerékpárosok és gyalogosok számára a Söptei és a Lovas út, valamint a 11-es Huszár út közötti szakasz.