Hírek

Kutyabarát munkahely lett az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

2021. január 15., 16:32

A címet tavaly év végén internetes közönségszavazáson nyerték el. A munkatársak alkalmanként magukkal viszik négylábú kedvenceiket az irodába, a kutyusok jól érzik magukat, sok-sok kényeztetést kapnak a gazdi munkahelyén.

 

Kutyabarát munkahely lett az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ

Szofi, a tízhetes magyar vizslakölyök csak nemrég került Dóriékhoz, most először jár a gazdi munkahelyén. A vizes tálja és egy kis játék már itt van, de még idegen számára a környezet, ismerkedik az irodával és az itt dolgozókkal.

Zsirai Dóra - szervezési koordinátor, AGORA
"Ahogy látszik, eléggé izgő-mozgó még, most járunk itt először, mert még nem kapta meg minden oltását, így a többi kutyussal még nem tud találkozni, de nagyon jól érzi itt magát, mert komoly kényeztetésben volt része."

Ha olyan helyzet adódik, hogy a kutyust valamiért nem lehet otthon hagyni, az AGORA kollektívája mindig nyitott volt rá, hogy a négylábúak is itt tölthessék a napjukat. Yvi, a kis bichon például itt lábadozott a szemműtétje után.

"Nagyon jól érzi itt magát."

Yoda, a barátságos francia bulldog is jó pár simogatást begyűjt, amikor a gazdi munkahelyére érkezik. Az első félórában mindig izgatott, minden irodába beszalad, és üdvözli a kollégákat. Ilyenkor jobban kell rá figyelni, aztán megnyugszik, és leheveredik a sarokba.

Németh Zita - rendezvényszervező, AGORA
"Volt olyan helyzet, hogy nem hagyhattam otthon, mert épp egy kanül volt a kutyában, és elkezdte kiszedni, inkább behoztam, hogy tudjak rá figyelni. Nem teljes napokat, inkább csak egy felet szokott bent tölteni."

"Pacsi, jól van, másik, úgy van!"

A hároméves Pompi kutyaiskolába jár. Mentett eb, a méltatlan körülmények közepette négy testvérből egyedül ő maradt életben, azóta Geosits Judit vigyáz rá. Az AGORA munkatársai összesen 11 kutyust nevelnek. Látták a felhívást, és pályáztak a kutyabarát munkahely címre. Sok szavazat érkezett, közönségdíjat nyertek.

Horváth Zoltán - igazgató, AGORA
"A tereinkben, jegyvásárláskor, egyéb programoknál is megfordulnak kutyusok, sőt vannak kifejezetten olyan programok, például gyerektáborokban, vakvezető kutyákat, érzékenyítő programokban hívunk és a közönségnek van lehetősége kutyákkal találkozni."

Az "Év kutyabarát helye" társadalmi kampány 2014-ben indult, célja a kutyabarát filozófia népszerűsítése egyebek mellett a turizmus, vendéglátás és kulturális szféra szolgáltatói körében. A kutyabarát munkahelyről szóló elismerő oklevél a sportház aulájának falán kapott helyet.