MNB
MNB - 2

Hírek

Kurázsi napot rendeztek a Smidt Múzeumban

2014. október 27., 16:08

A kicsiknek szánt egész napos programsorozattal arra próbálták ösztönözni a gyerekeket, hogy a játékos feladatokkal, kézműves foglalkozással közelebb kerüljenek a régmúlt korok emlékeihez.

Kurázsi napot rendeztek a Smidt Múzeumban

„Nézzük meg, hogy milyen képek vannak, mid nem volt még, meg a másikat vedd elő”

A Zsebesi család is részt vett a Smidt Múzeumért Alapítvány programsorozatán. A gyerekek nagyon élvezték a játékos feladatokat.

Zsebesi Dávid
„Ez egy ilyen képkereső. Itt a felső három teremben kell képeket, képrészleteket keresni.”

Az Alapítvány 2007-ben azért jött létre, hogy bemutassa Smidt Lajos gazdag hagyatékát. Programjaikat évről évre úgy építik fel, hogy azok mindenkit megszólítsanak.

Tóth Tamás – titkár, Smidt Múzeumért Alapítvány
„Papírszínházi előadással kezdtünk a legkisebbeknek, aztán játékos tárlarvezetésen keresztül próbáltuk memutatni a kicsiknek azokat az emlékeket, amelyek a régmúlt időkhöz köthetők. De mégis feldolgozható és értelmezhető legyen a számukra is.”

Emellett kézműves foglalkozással is szórakoztatták a kicsiket. Nagy sikert aratott, hogy a történelmi emlékeket nem csak nézhették, hanem kézbe is vehették a gyerekek.

Keppel Csilla – intézményvezető, Smidt Múzeum
„A Smidt Múzeum közönségkapcsolati foglalkozásainak, vagy ezeknek a programoknak a látogatottsága különböző mértékű, viszont az megállapítható, hogy a családok igenis érdeklődnek a színvonalas kultúrát kínáló programok iránt.”

Keppel Csilla hozzátette, aki ellátogat a múzeumba, valójában gyökereit tanulmányozza. Smidt Lajos hatalmas gyűjteménye hatással van az emberek ízlésére, tanítja őket az értékes és szép szeretetére.