Hírek

Kupaarany után sima bajnoki győzelem

2018. március 14., 15:05

A kupagyőzelem után megnyerte első hazai mérkőzését a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapata. A szombathelyiek 8:1 arányban győzték az Aramis  gárdáját és feljöttek a tabella harmadik helyére.

Kupaarany után sima bajnoki győzelem

Rövid ünnepséggel kezdődött a Haladás futsalcsapatának Aramis elleni mérkőzése, ugyanis Hende Csaba országgyűlési képviselő, valamint a zöld-fehér klub elöljárói köszöntötték a kupagyőztes együttes játékosait, szakmai stábját. A remek hangulat aztán a mérkőzésen is folytatódott. Dróth Zoltán öt perc alatt szerzett két találatával nagyon hamar elléptek a vasiak, akik a félidőben már 5:1 arányban vezettek. A gála a térfélcsere után sem ért véget és végül 8:1 arányban nyerték meg a derbit Turzó József tanítványai.

Turzó József - vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Szerettünk volna visszavágni, hiszen kikaptunk az Aramistól ősszel. Bár nem gondoltam, hogy ennyire könnyű mérkőzés lesz. Talán a játékosok is megérezték ezt, és az első félidőben azért sok technikai hiba volt a játékunkban. Ezt átbeszéltük a félidőben. Lehettünk volna kicsit eredményesebbek, de így is kiszolgáltuk a közönséget.”

Az Aramis elleni találkozón Dróth Zoltán volt a szombathelyiek legeredményesebb játékosa, aki összesen négy alkalommal talált be a vendégek hálójába. Rajta kívül Michel Melo kétszer, míg Horváth és Andersson egyszer-egyszer vette be Soós kapuját.  

Dróth Zoltán - futsaljátékos, Swietelsky-Haladás VSE
“Örülök, hogy tudtam gólokat szerezni. Azért ezt én is elvárom magamtól. Tényleg nagyon jó mérkőzés volt, én úgy gondolom. Megyünk tovább. Még egy mérkőzés van az alapszakaszból, utána pedig a rájátszás, ami mindenképpen fontos lesz.”

A szombathelyiek győzelmüknek köszönhetően feljöttek a bajnoki tabella harmadik helyére. A vasiak az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában az utolsó előtti pozícióban állomásozó Debrecen otthonában lépnek pályára. A mérkőzés március 16-án pénteken 18 órakor kezdődik.