MNB - 2
MNB

Hírek

Kuntár Lajos emléktábla

2014. szeptember 24., 14:35

Emléktáblát állított a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület Kuntár Lajos születésének 100. évfordulója alkalmából. A táblát az egykori újságíró, író, népművelő, könyvtáros Paragvári utcai háza falán helyezték el.

Kuntár Lajos emléktábla

„ Most is jöttem kedves Lajos bácsi, és a jeles alkalomból hoztam másokat is”

Családtagjai, egykori kollégái, barátai, ismerői és tisztelői emlékeztek a kilenc évvel ezelőtt elhunyt Kuntár Lajosra. A Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület kezdeményezésére emléktáblát helyeztek el egykori Paragvári utcai háza falán a megye, Szombathely, Szentgotthárd és Csörötnek önkormányzata, továbbá civil szervezetek és magánszemélyek támogatásával.

Puskás Tivadar polgármester
„Emléktábla őrzi kőbe vésve nevét, munkásságát, emlékét”

Kuntár Lajos haditudósító, újságíró, író, könyvtáros, bölcsészdoktor, népművelő, helytörténész, de mindenekelőtt sokoldalú ember volt.

Horváth György – elnök, Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület
„ Őhozzá mindig mindenki fordulhatott kérdéssel, felvetéssel. Ő mindenkinek tudott segíteni. Valóban a betű embere volt, de az életbölcselete nem az ABC betűié”

A Vasi Szemle szerkesztőbizottsági tagja volt haláláig, részt vett a szombathelyi főiskolán a népművelő- és könyvtárosképzés elindításában, de az ő nevéhez fűződik a velemi képzések, programok megszervezése is. A megemlékezésen unokája is részt vett.

Kuntár Tamás
„ Tudom azt, hogy az ő munkája rengeteg emberhez elért, és itt Vas megyében, Bozsok, Szentgotthárd, Csörötnek, tehát sok kisebb településnek, és nemcsak Szombathelynek jelentett az ő munkája sokat és nagyon örülünk neki, hogy ennyi ember van, aki még 9 évvel a halála után is ennyire frissen emlékezik rá”

Az emléktáblát - amelyet az ünnepség végén megkoszorúztak -, Veres Gábor szobrászművész készítette.