Hírek

Külföldi edzőtábor után a HVSE birkózói

2015. február 27., 17:38

Egy hete tértek haza a kubai edzőtáborból a Haladás VSE szabadfogású birkózó szakosztályának válogatott versenyzői. Az eredményes havannai tréning után Hatos Gábor, Ligeti Dániel, ifj. Veréb István és Wittmann Kristóf már Szombathelyen és Tatán készül az esztendő nagy versenyeire. Csercsics Richárd sérülés miatt még nem tarthat velük.

Külföldi edzőtábor után a HVSE birkózói

,,Mozduljál, mozduljál, gyorsabban csináljad, ez az, ez az.”

Veréb István irányítása alatt készülnek a Haladás VSE válogatott szabadfogású birkózói az idei esztendő olimpiai kvalifikációira, valamint a világ- és Európa-bajnokságokra.

Veréb István – szakosztályvezető, Haladás VSE
,,A fő verseny ebben az évben las vegasi olimpiai kvalifikáció lesz, ahol reményeink szerint három versenyzőnk indul. Mindhárom olimpikon volt már, a 74kg-ban olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, 86kg-ban Veréb István, illetve 125kg-ban Ligeti Danitól várom azt, hogy megszerezzék az első kvalifikációt,( hiszen az első öt jut ki Brazíliába.)”

A következő hétvégén az Aréna Savariában 25 ország 250 sportolójának részvételével rendezik a Birkózó Magyar Nagydíjat, amelyen a zöld-fehéreket a 130 kg-osok súlycsoportjában szőnyegre lépő Ligeti Dániel képviseli.

Ligeti Dániel – birkózó, Haladás VSE
,,Már volt egy ilyen felkészülési verseny idén, Kubában, ahol szintén indultam kötöttfogásban. Ott a későbbi ezüstérmessel egy 2-1-et tudtam birkózni. Szóval, úgy mondanám, hogy nem indulok teljesen esélytelenül. Természetesen nagyon jó lenne minél több meccset birkózni. Végeredményben az a legfontosabb, hogy tényleg egy nagyon jó edzés és legyen legalább két-három meccsem.”

A március végi U23-as Európa-bajnokságra készülve Tatán vehette át címeres mezét a 97 kg-ban versenyző, 18 esztendős Wittmann Kristóf.

Wittmann Kristóf – birkózó, Haladás VSE
,,Mindenképpen szeretnék bekerülni az első ötbe, egy szerencsés sorsolással talán az első háromba is bekerülhetek, és ez egy nagyon jó eredmény lehetne. Az elmúlt 12 év munkáját mindenképpen megkoronázná. Heti nyolc edzésen részt veszek, mindent megteszek a siker érdekében, itt a Haladásban. (Nemcsak az én munkám van benne, hiszen Veréb István, az edzőm is nagyon sokat hozzátett az eredményeimhez, és most úgy néz ki, hogy a junior Európa-bajnokságon, illetve a világbajnokságra is én indulhatok, mert az első válogatót megnyertem.)”

Birkózással kapcsolatos hír, hogy a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület Szombathely díszpolgárát, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Hegedűs Csabát jelölte a Nemzet Sportolója címre.