MNB
MNB - 2

Hírek

KSH: Miből élünk

2014. október 14., 15:57

Miből élünk? Ezt méri fel október 20-ától a Központi Statisztikai Hivatal Vas megyében is. A részletekről egy szombathelyi sajtótájékoztatón számolt be a KSH szóvivője.

KSH: Miből élünk

Nagyszabású európai adatfelvételben vesz részt ősszel húsz ország, közöttük hazánk is. A Központi Statisztikai Hivatal a családok gazdasági helyzetéről gyűjt majd információkat.

Virágh Eszter, szóvivő, KSH
A felmérésnek az a célja, hogy felmérjük, a háztartások számára a gazdálkodási egyensúlyuk fenntartására milyen eszközök, lehetőségek állnak rendelkezésre.Hosszabb és rövidebb távon mik azok a források, mik azok a készletek, amelyek biztosítják, hogy a háztartások megéljenek.

A felmérés Magyarország 167 településén összesen 18 ezer, véletlenszerűen kijelölt háztartást érint. A kérdezőbiztosok Vas megyében is megjelennek majd.

Marton Róbertné, a KSH szombathelyi osztályának vezetője
Vas megyében öt települést érint, Szombathely, Celldömölk, Felsőjánosfa, Szőce és Nádasd településen fogják az összeírók felkeresni az adatszolgáltatókat. 377 háztartás van kijelölve a megyében az adatszolgáltatásra.

A kérdésekre interneten vagy személyesen válaszolhatnak majd az érintettek. A felmérés hét héten át tart, október 20-án kezdődik és december 7-én fejeződik be az országban.