Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Krízisidőszak

Adásban volt: 2017. december 1.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A hajléktalan-ellátásban november 1-jétől tart a téli krízisidőszak, ilyenkor a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. utcai szociális szolgálatának tagai naponta kétszer keresik fel az utcán élőket, és segítséget nyújtanak nekik. Puskás Tivadar polgármester személyesen győződött meg a szolgálat hatékonyságáról.

Szombathelyen körülbelül kétszáz hajléktalan van. A téli krízisidőszak leghidegebb napjaiban fokozottan figyelnek rájuk a szociális munkások - hangzott el a sajtótájékoztatón, ahol a média munkatársaival ismertették a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. legfontosabb feladatait. A hajlék nélkülieket elsősorban az éjjeli menedékhelyen és a nappali melegedőn várják.

Puskás Tivadar - polgármester
"Azt igyekszünk elérni Szombathelyen is, hogy a tél idején ne legyen olyan ember akinek...fedél nélkül kell töltenie az éjszakát."

Így is vannak, akik nem veszik igénybe a zanati úti intézmény szolgáltatásait. Rájuk az utcai szociális szolgálat munkatársai figyelnek. Hosszabbított nyitvatartással, reggel hattól este tíz óráig járják a várost és a környező területeket. Minden délelőtt és délután végigjárják azokat a helyeket, ahol a hajléktalan személyek tartózkodnak. Az utcai szolgálat szakembereinek munkájukat segíti két új gépjármű, amelyeket egy projekt keretében nyert el az intézmény.

Németh Klára - ügyvezető igazgató, FÉHE Nonprofit Kft.
A gépjárművekben megtalálható pokróc, gyógyszer, konzerv, tartós élelmiszer. A legfontosabb ilyenkor az életmentés, tehát hogy ne fagyjon meg senki az utcán. Évek óta nem került erre sor szerencsére Szombathelyen, és nagyon reméljük, hogy idén sem fog."

A szakemberek azt kérik, hogy különösen a téli időszakban senki ne menjen el az utcán fekvő emberek mellett. Ha ilyet tapasztalnak, hívják a 06 80 205 165-ös, ingyenesen hívható telefonszámot. (06 80 205 165).

2017. december 01.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében