Hírek

Közvetlenül Brüsszeltől nyert jelentős támogatást a Szombathelyi Médiaközpont

2019. március 11., 15:28

A pénzből nyugat-dunántúli és határon túli csatornák nézői számára készül uniós témájú műsor. A pályázati sikert sajtótájékoztatón jelentették be.

Közvetlenül Brüsszeltől nyert jelentős támogatást a Szombathelyi Médiaközpont

Erős alapokra - a helyi tévék között kialakult, több mint tízéves szakmai és baráti kapcsolatra - épül az a siker, amely 80 millió forintnyi uniós forrást jelent, és amelyet a Szombathelyi Televízió igazgatója jelentett be városvezetők társaságában.

Lovass Tibor - igazgató, Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.
“Ennek köszönhető az a pályázat, amit a Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület igazgatójával készítettünk még a tavalyi esztendőben, most már közel háromnegyed éve. És ebben a pályázatban velük továbbra is együttműködünk, hiszen angol nyelvű feliratozással kell készüljön az összes olyan műsorunk, amely a pályázatban szerepel.”

Ezek olyan témákkal foglalkoznak majd, mint a multikultúra, az infrasturturális fejlesztések, a tudásmegosztás, azaz például az egyetem működése, vagy az, hogy hogyan látják az Európai Uniót a gyerekek és a nyugdíjasok. Nem könnyű közvetlenül Brüsszeltől pályázati forrást elnyerni, de a városban működő intézmények összefogásával ez sikerült - többek között erről beszélt a polgármester, aki szerint ez az eredmény túlmutat Szombathely határain.

Puskás Tivadar - polgármester
“A keresztény kultúrának, az európai kultúrának a védelmét is jelenti ez a pályázat, és a pályázat forrásait jól használjuk föl és jól használtuk föl ezeknek a bemutatásával, azt a jövőt tudjuk mindenkinek megmutatni, amely remélhetően ránk vár.”

A város országgyűlési képviselője kitért a helyi közélet közelmúltbeli történéseire is. Méltatlannak nevezte, hogy a többségbe került ellenzék a szakmai munkát semmibe véve politikai tisztogatást végez, amit éppen ilyen sikeres és pártokon felül álló személyekkel kezdett. Hende Csaba szerint ritka, hogy önkormányzati cég ilyen jól szerepel brüsszeli pályázati kiíráson.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő, alelnök, Országgyűlés
“Ez példátlan, páratlan nagy siker, és jól jellemzi és fémjelzi azt a kiemelkedő munkásságot, amelyet Lovass Tibor igazgató úr, a Médiaközpont és a városi televízió élén az elmúlt időszakban kifejtett.”

Havonta egy uniós témájú film készül a jövőben, amelyeket nemcsak a szombathelyi nézők, hanem számos nyugat-dunántúli helyi televízió közönsége, sőt határon túli csatornák is levetítenek majd.