Hírek

Közösségi festéssel újulhat meg a Perint híd alatti betonfelület

2021. május 14., 14:53

Pályázatot adott be a város a Bartók Béla körút Perint hídja alatti betonfelület közösségi festésére. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület felhívására a Derkovits lakótelep iskolái és a városrész egyesülete fogott össze, hogy megszépülhessen az a kerékpáros és gyalogos átjáró, amelyet sokan használnak a Haladás komplexum sarkánál. Olyan esztétikailag problémás helyszínekkel lehetett pályázni, ahol legfeljebb 800 négyzetméternyi betonfelületet kell megszépíteni. Győztest a még két hétig tartó szavazás lezárása után hirdetnek, így a pályázók arra kérik a szombathelyieket, hogy szavazatukkal minél többen támogassák a pályázatukat.

 

Közösségi festéssel újulhat meg a Perint híd alatti betonfelület

Komoly forgalmat bonyolít a Bartók Béla körúton lévő Perint híd alatti kerékpárút. Biciklisek, gyalogosok, kutyát sétáltatók járnak itt át a nap minden szakában. A látvány egyelőre azonban nem éppen esztétikus. Az önkormányzat segítségével most egy közösségi pályázat keretében újulhatna meg az aluljáró.

“Hát szerintem már ráférne egy kicsit, mert tényleg elég rosszul néz ki, úgyhogy biztos, hogy jót fog tenni.”

Ha a szavazáson nyernek, bárki, akinek kedve van részt vehet majd a munkában. A feladatot a környék iskolásai és a városrészi egyesület vállalta.  

Prisznyák Benjamin - alelnök, Derkovits Városrészért Egyesület
“A pályázat egyik alapvető kiírása az volt, hogy egy olyan falfelület újuljon meg, amelyik teljes mértékben az önkormányzatnak a tulajdona. Másodszori nekifutásra találtuk meg ezt a helyszínt. Aminek én nagyon örülök, hiszen a Derkovits egyik legforgalmasabb gyalogos- és biciklis átjárója, és nem oly régen új világítást is kapott a híd alatti rész, tehát biztonságosabbá is vált. Tehát megszépülhetne, ha minél több szombathelyi szavazna erre a projektre. És a derkovitsi diákok és az egyesület közösen egy teljesen új falfelülettel, átszínezve, egy új városképet adnánk ennek a területnek tulajdonképpen.”

A pályázati kiírásra Magyarország területéről bármely közösség nevezhetett, ha a környezetében lévő elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található beltéri vagy kültéri falfelületet szeretné színekkel újjávarázsolni. Akit a legtöbben támogatnak, az kap grafikai tervet, festéket illetve egyéb szakmai segítséget a megvalósításhoz.

Horváth Soma - alpolgármester
“Biztosítják az eszközöket illetve a festéket, és nekünk úgymond a személyi jellegű ráfordítást kell megtennünk. De egy nagyon komoly kis csapat szerveződött eköré és nagyon lelkes mindenki. És tényleg arra buzdítunk minden szombathelyit, hogy szavazzanak most, május 28-ig lehet szavazni.”

A szavazáshoz regisztrálni kell a letscolour.hu oldalon, amit SMS-ben meg is kell erősíteni. Ezután akár naponta le lehet adni voksot a támogatott projektre. A szombathelyi pályázat, ami a “Színváró aluljáró” nevet viseli, már bent van a döntőben, de a győzelemhez a szervezők további támogatókra számítanak.